Eski MİT Müsteşarı: Oslo ve Habur ihanet değildi

Eski MİT Müsteşarı Taner TBMM'deki darbe komisyonuna verdiği ifadede çözüm sürecine ilişkin 'Oslo ve Habur ihanet değildir, süreç iç ve dış mihraklar tarafından istenmedi' dedi.

Eski MİT Müsteşarı: Oslo ve Habur ihanet değildi
Eski MİT Müsteşarı: Oslo ve Habur ihanet değildi
GİRİŞ 09.11.2016 18:51 GÜNCELLEME 09.11.2016 19:39
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner( 2005-2010) TBMM'deki darbe komisyonuna ifade verdi.

"OSLO VE HABUR İHANET DEĞİLDİR"

Çözüm süreciyle ilgili konuşan Taner, Oslo'nun ve Habur'un ihanet olmadığını, Kürt sorununun başkaları tarafından kullanılmasını önlemek için başvurulan bir yol olduğunu söyledi.

Emre Taner, "Oslo ihanet değildir. Kanın durdurulması için yapılmıştır. Kürt meselesi kullanılmasın diye Oslo süreci başlatıldı. İç ve dış mihraklar çözüm sürecini istemedi. Süreç Habur'da tıkandı, Habur ihanet değildir" ifadelerini kullandı.

Taner sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİZ BU GRUPLA BAŞ BAŞA KALMALIYIZ DEDİM"

“Oslo sürecine, yabancılar Kürt meselesini oyuncak yapmasın diye girdik. Ne kadar yabancı varsa PKK ile iç içe. Uluslararası konferansa gidecekler. ‘Olmaz’ dedim. ‘Devreye girmemiz lazım. Biz bu grupla baş başa kalmalıyız’ dedim. Başkalarına bırakmayalım. Oslo’ya da bu yüzden gidildi. Oslo bir ihanet değildir. Oslo bir kanın durdurulması için yapılmış bir hadisedir.

"NORVEÇ, İNGİLİZ SERVİSİ HATTINI BAĞLAMIŞ"

Gizli servisler mayınlı bölgeye girer, mayını temizler, peşinden de siyaset girer. Ne bir protokol ne de bir anlaşma vardır. Oslo’yu, bu çözümün olmasını istemeyenler sızdırdı. Oslo’da masa başında oturanlar böyle oturuyor. Norveç, İngiliz Gizli servisi hattını bağlamış. Bizim koparıp almak isteyişimizin nedeni bu. Bu olayın arkasında Türkiye’nin Kürt meselesini çözmek istemeyenler var. Örgütün büyük bir bölümü istemedi. Fethullah Gülen ve arkadaşları bu problemin mevcut hükümet tarafından çözülmesinden rahatsızdı”

YORUMLAR 30
  • Yaw he he!!! 7 yıl önce Şikayet Et
    'Analar ağlamasın' projesini de atalarımız icat etmişti... Hasbünallaah!!! ...
    Cevapla
  • Tespit 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz aklı, amerikan silahı, yahudi parası.
    Cevapla
  • Servet kocaağa 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu gariptir. Kürt-Türk barışını yabancılar değil biz sağlayalım diyip elini taşın altına koyanlar başarabilseydi kahraman olacaklardı. Olay proveke edildi, deşifre oldu, şimdi hain pozisyonundalar. Bana göre habur da iyi niyetliydi ama PKK işin kolayına kaçtı, düşmanın ekmeğine yağ sürdü. Herşeye rağmen birgün hepimiz barışın ekmeğini yiyip, huzurunu yaşayacağız ümidindeyim. PKK kürt halkını kullanamadığı zaman
    Cevapla
  • Tamer Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Android telefonlarda google mikrofonuna tiklayip "lumos" deyince ses google ses isleme sunucusuna gidiyor ve telefonun flash isigini sunucudan telefonun isletim sistemine gelen bir komutla yakiyor. Amerikalilar insan istihbaratini elektronik istihbaratin icine soktular ve bu akilli cep telefonlari butun dunyaya yayildi. Sosyal medyadan sosyolojik deneyler de yurutuyorlardir. Siyasal Bilgiler Fakultesi mezunu amcalar cagin gerisinde kaldilar.
    Cevapla
  • görev ihmali 7 yıl önce Şikayet Et
    sizler zamanında görevlerinizi tam yapsaydınız fetö olmazdı bunlar sizlerin ihmali fetullahın gerçek yüzünü istihbarat bilmeyecekte manav ali efendimi bilecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz