TSK'dan açıklama! 3'ü sağ olarak ele geçirildi

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekatta çıkan çatışmalarda dün bir muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı.

TSK'dan açıklama! 3'ü sağ olarak ele geçirildi
TSK'dan açıklama! 3'ü sağ olarak ele geçirildi
GİRİŞ 16.11.2016 10:14 GÜNCELLEME 16.11.2016 10:14

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta  olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos  2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 85. gününe girdi.

Harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu  tarafından, ileri harekata devam edilerek Bab kuzeydoğusunda yer alan Kabbasin ve El-Bab batısındaki Al Kufayr meskun mahallerinde kontrol sağlandı.

3 DAEŞ MENSUBU SAĞ ELE GEÇİRİLDİ

Çatışmalarda dün bir muhalif şehit oldu, 14 muhalif yaralandı. El-Bab  kuzeyinde 3 DEAŞ terör örgütü mensubu sağ ele geçirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 720  kilometrekare alanı kapsayan 207 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 74 DEAŞ ve bir PYD/PKK hedefine  ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca  kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve  araçları etkisiz hale getirildi.

Bu arada dün koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra  edilmezken DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan timler  tarafından 8 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Böylece, harekatın  başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 556 el yapımı patlayıcı  kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor