Emniyet’ten ihraç edilen 7 bin 586 kişinin listesi yayınlandı

Emniyet'ten görevine ihraç edilenlerin listesi yayınlandı mı? İşte 22 Kasım salı günü itibariyle 677 sayılı KHK kararları ve Emniyet’ten ihraç edilen 7 bin 586 kişinin isimleri.

Emniyet’ten ihraç edilen 7 bin 586 kişinin listesi yayınlandı
Emniyet’ten ihraç edilen 7 bin 586 kişinin listesi yayınlandı
GİRİŞ 23.11.2016 09:20 GÜNCELLEME 23.11.2016 09:20

677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin yayımlanmasıyla birlikte Emniyet'ten ihraç edilenlerin isimleri de belli oldu. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararlara göre Emniyet'ten bugün 7 bin 586 kişi ihraç edildi. İşte ihraç edilenlerin isimleri.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 677 ve 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

677 sayılı KHK'ya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarda görev yapan 15 bin 726 kamu çalışanı hakkında ihraç kararı verildi.

Aynı KHK kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen 157 kişi ise görevlerine iade edildi. Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu tespit edilen 550 dernek, 19 özel sağlık kuruluşu ve 9 basın yayın kuruluşu da kapatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğünden 1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 bin 586 kişi görevden ihraç edildi.

TAM LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

tsk-ihraç-edileler-65456

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasına göre "667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan ancak durumu tekrar değerlendirilen 3 bin 181 emniyet teşkilatı mensubu görevine iade edilmiş, aynı kapsamda 2 bin 205 emniyet teşkilatı mensubu ise görevden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

emniyet-basın-açıklaması

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında devletin tüm kurumlarında olduğu gibi Emniyet Teşkilatı'ndaki FETÖ yapılanmasının ortaya çıkartılması ve örgüt üyelerinin kurumdan temizlenmesi için operasyonlar yapıldı. Başlatılan soruşturmalarda MİT ve Emniyet İstihbarat'ın elde ettiği bilgiler ışığında bazı polisler görevden uzaklaştırıldı. EGM'de bir yandan titiz incelemeler yapılırken diğer yandan inceleme raporlarındaki sonuçlara göre teşkilat içerisinde FETÖ ile bağlantısı tespit edilen binlerce polis memuru, komiser ve üst düzey emniyet mensubu görevden ihraç edilecek meslekten atıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı