Resmi siteden açıklandı: PKK'yı destekliyorlar!

KDP Milletvekili Şahevan Abdullah, Irak hükümetinin terör örgütü PKK'ya destek verip, diğer Kürt siyasi partilerine karşı örgütün Kerkük'te güçlenmesini istediğini ileri sürdü.

Resmi siteden açıklandı: PKK'yı destekliyorlar!
Resmi siteden açıklandı: PKK'yı destekliyorlar!
GİRİŞ 22.11.2016 14:25 GÜNCELLEME 22.11.2016 14:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Şahevan Abdullah, KDP'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında,  "PKK'nın daha önce Kerkük'ün Arafe semtinde ofisi vardı. Ancak Bağdat kentteki  diğer Kürt siyasi partilere karşı PKK'ya destek verip örgütün daha da  güçlenmesini istiyor. Kerkük halkı da bunun farkına varmaya başladı." ifadelerini  kullandı.
 
Irak merkezi hükümetinin PKK'ya silah verdiğini iddia eden Abdullah,  "Bağdat PKK'yı kullanarak Kerkük'te güçlenmeyi planlıyor ancak Kürt siyasi  partilerin kentteki varlığı olduğu sürece Bağdat'ın amaçlarına ulaşması mümkün değildir" dedi.
 
Bağdat'ın, Haşdi Şabi ve "İran'dan destek alan" PKK'nın aracılığıyla  bölgedeki hedeflerine ulaşmaya çalıştığını savunan Abdullah, şunları söyledi:
 
"İstediği zaman söz konusu tarafların siyasi ajandasına göre hareket  eden PKK, Kerkük'te Türkiye aleyhtarı faaliyetler yürütüyor. PKK ve Bağdat,  hiçbir şekilde bu siyasetlerinden dolayı başarılı olamayacaklar. Herkes bundan  emin olsun."
 
PKK FIRSAT BİLDİ

Terör örgütü DEAŞ'ın 10 Haziran 2014 tarihinde Irak'ın 2'nci büyük  kenti Musul ve diğer bölgeleri ele geçirmesinden sonra meydana gelen güvenlik  boşluğunu fırsat bilen PKK, Kerkük ve Musul'un Sincar ilçesine militan göndererek  orada çeşitli kamp ve üsler kurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Öldüreceksin bunları kısa ve en risksiz çözüm.
    Cevapla
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Atesi sondurmenin cesitli kurali var suyla, kopukle, kuru ozelm, toz ile birde atesi atesle sondureceksin yani teroru teroristle amerikanin yapmak istedigi bu john un , anasi aglamiyor ama kekonun anasi bacisi aglar onlarin analari opera dinlerken bazi cikarci baskan dedikleri cahili kiskirtarak gecinir bunu bir kucuk cocuk bile biliyor
    Cevapla
  • antinato 7 yıl önce Şikayet Et
    ırak dolayısıyla abd, ab ya bunlara en iyi cevap ab girme talebini geri çekip natodan derhal çıkmak.natodan çıkmadığımız sürece ne terör belası biter ne de ilerleme olur.ülkemizdede nato askeri ne uçağı ne füzelerini nede araçlarını istemiyoruz.50 yıldır darbelerden ve terörden başka getirisi yok biz aptalmıyız ki bu sahte birlikte surma arzusunda sevam edelim..
    Cevapla
  • Analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş sebebidir. Hemen BM toplantıya çağırılmalı. Terör örgütü olarak kabul edilen PKK yı destek kararı alan bir devlete karşı meşru saldırı hakkını kullanabiliriz
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Acabay demene yok Turkiye yarin Dümeye bir basin Eurupa Ateşe weririz terorist olmayiz ama Ekonomisine iy bir pilan kurariz bunar pkk pyd Deaş bizim Dewlet gönderen hep Eurupa asil 3milyon Eurupada 8milyon insanimiz war teker kafalarina atariz Eurupayi ar Eurupa Almanya bize karşı terorist beslemeyi burakmasa yarin kendi Yahudi dewletinde bizde gercek Almanlarla terorestiriz
    Cevapla
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamam guzelde bizde baris oldugu zaman silah bomba satamiyacak yarin savas bittimi gavur ne diyecek ben sana silah verdim yer alti zenginligini hatta avradini bile alacak bunu sen ben biliyoruz o kardesine ates eden pusu kuran biliyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi