Bakan Soylu: Saldırgan bir çevik kuvvet polisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya Büyükelçisi'ne suikast düzenleyen şahsın bir çevik kuvvet polisi olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 19.12.2016 21:57 GÜNCELLEME 20.12.2016 08:39
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyükelçiye suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın çevik kuvvet polisi olduğunu açıkladı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesinde saat 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz, Sayın Büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir.

Saldırgan 24 Haziran 1994, Aydın Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezunu ve halen Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş.

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Andrei Karlov, bugün Türkiye - Rusya münasebetlerini ve geçmişini konu alan resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşmasını yaparken silahlı saldırıya uğramış ve tüm çabalarımıza rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimiz, saldırganı etkisiz hale getirmişlerdir. Büyükelçinin yanı sıra sergide bulunanlardan biri yabancı uyruklu üç kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir.

Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi, Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Bu, büyük bir provokasyondur. Özellikle Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok iyi olduğu bir safahatta, bir dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin, Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ve milletimizin emanetinde olan, ülkemizin emanetinde olan bir dostumuza yönelik hain bir eylem olduğunu düşünüyoruz.

YORUMLAR 109
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne fetö ne Rusya ne abd. Türkün dostu türk arap islam birliğidir.
    Cevapla
  • TATAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Emniyette daha çok büyük boyuttalar.Çalışan fetöcü olmayanlar bunları çok iyi biliyor.Hızlı bir şekilde bunlar ayıklanmalı yerine çok iyi araştırılmış olan kişiler getirilmeli.Rotasyon çözüm olmadığı ortaya çıktı.Doğuya sürüldüler orada pkk ile birlikte hendek hazırladılar devletimize.Milletimiz biliyor.
    Cevapla
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    işte fetöcü emniyet mensuplarını khk ile görevden ihrac edilmesini eleştirenlerler,durumun hangi boyutlarda olduğunu görsünler.bu kadar temizlik yapılmasına rağmen uyuyan hücrelerin neler yapabileceği bu olayla herhalde daha iyi anlaşılmıştır.olağanüstü halin,kanun hükmündeki kararnamelerin bir an önce kalkmasını isteyenler bu olaydan sonrada ayni terranileri ,aynı söylemleri söyleyebileceklermi.
    Cevapla
  • Tespit 7 yıl önce Şikayet Et
    Kripto fetöcüler acilen ayıklanmalı. acımayın ki acınacak duruma düşmeyelim.
    Cevapla
  • Dombra45 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş niye öldürdünüz suikastçiyi alırdık onun bi aklını..
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne aklını alması eğer öldürmeseydik rahat rahat hapis yatardı idam mı var sanki ülkede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması