Suriye'deki ateşkes tasarısı BMGK'da kabul edildi

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye ve Rusya'nın aracılık ettiği Suriye ateşkesi hakkındaki karar tasarısını kabul etti.​

Suriye'deki ateşkes tasarısı BMGK'da kabul edildi
Suriye'deki ateşkes tasarısı BMGK'da kabul edildi
GİRİŞ 31.12.2016 21:15 GÜNCELLEME 31.12.2016 22:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

RUSYA VE TÜRKİYE KONSEY'E SUNDU

BMGK, Suriye'de yürürlüğe giren ateşkes mutabakatını kapalı oturumda görüştükten sonra Rusya ve Türkiye tarafından Konsey'e sunulan karar tasarısını oyladı.

KABUL EDİLDİ

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Karar, ayrıca ülke geneline "acilen, güvenli ve engelsiz" insani yardım ulaştırılmasını ve ocak ayının sonlarına doğru rejim ve muhalifler arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da, BM'nin kolaylaştırıcılığında müzakerelerin başlamasını talep ediyor.

Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun garantör sıfatıyla destek verdiği, BMGK tarafından terör örgütü olarak kabul edilen grupların kapsam dışı bırakıldığı ateşkesin uygulama süreci yerel saatle dün 00.00'da (TSİ 01.00) başlamıştı.

YORUMLAR 13
  • Barış 7 yıl önce Şikayet Et
    Barış barış barış Ortadoğu'ya barış .....
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    inşaaallah hayırlı bir anlaşma olur
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    BM sen ne işe yararsın. Varlık sebebin dünyadaki 5 devletin menfaatlerine bekçilik yapmaktan başka. Bu kurum yerin dibine batsın. Afrikada kıtlık, açlık kol gezer BM'in bol maaşlı bürokrasisi kılını kıpırdatmaz. Özellikle müslüman coğrafya kan gölünde yüzer yine ses yok. Dünyanın en rezil kurluşu.
    Cevapla
  • Kutahyali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bm el attiysa o isten hayir gelmez Bosnada Ruanda da suriyede milyonlarca masum cocuk Bm nin yuzunden katliama ugradi
    Cevapla
  • Mehmet 37 7 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Yüz yıl sonra yeniden DİRİLİŞ hamlesi yapıyor.Amarika ve Batının tuzaklı Planları Çöpe atıldı,REİSİMİZ den Allah razı olsun.Kısa süre sonra Ne PKK ne YPG-PYD-HPG-LPG-FETÖ-FETÖŞ nede IŞİD hiç bir şey kalmaz.Su yatağını buldu kimse durduramaz.Allah(cc)In izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız