Terörist ile ilgili dikkat çeken detay

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı

GİRİŞ 02.01.2017 06:30 GÜNCELLEME 02.01.2017 09:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Polisin, saldırganın Zeytinburnu’ndan taksiye bindikten sonra Reina’ya gittiğini tespit ettiği bildirildi. Saldırganın trafik yoğunluğu nedeniyle ünlü gece kulübüne kısa mesafe kala taksiden indiği ve yaklaşık 4 dakika yürüyerek Reina’nın kapısına gittiği öğrenildi.

TERÖRİST HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Saldırıyla ilgili güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen İstanbul Emniyeti’ndeki uzmanlar, silahı tutuş biçiminden ve kullandığı silah markasından saldırganın profesyonel, savaş eğitimi alan biri olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Saldırganın silahı bel hizasında tutarak yürüdüğü, daha fazla zayiat vermek için karşısındaki insanların bel üstlerine doğru ateş ettiği belirtildi. Saldırganın kolay kolay tutukluk yapmayan ve mermisi büyük olan Kalaşnikof silahı bilerek seçtiğinin de tahmin edildiği kaydedildi.

25 YAŞLARINDA KIRIK TÜRKÇE’Sİ VAR

Habertürk'ün haberine göre Olay sonrasında yapılan araştırma ve güvenlik kamerası incelemelerinde, teröristin saldırı sonrasında üzerindeki montu çıkarıp yaşanan panikten faydalanarak kaçtığı belirlendi.

EN AZ 180 MERMİ KULLANDIĞI TAHMİN EDİLİYOR

Olay yerinde saldırganın kullandığı Kalaşnikof marka silahla 6 adet boş şarjör bulunduğu bildirildi. Saldırganın en az 180 mermi kullandığı tahmin ediliyor. Saldırganın Reina’ya gelişi ve içeride ateş ettiği anların görüntüleri de güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde, terörist, Ortaköy istikametinden Reina’ya doğru ateş ederek yürüyor. İlk ateşte bir kişi vurulup yere düşerken, saldırganın silahından çıkan kurşunlar yoldan geçen araçlara da isabet ediyor.

SİLAHI TEMİZLEYEREK BIRAKIYOR

Eğlence merkezinin girişine giden saldırgan, kaydedilen görüntülerde, kapının önünde bulunanları tarıyor. İçeri giren ve katliamı gerçekleştiren teröristin kameralara yansıyan görüntülerinde, kullandığı silahı temizleyerek bıraktığı ve üzerindeki montu çıkarıp kaçtığı görülüyor. Güvenlik kamerası görüntülerinden saldırganın eşkali belirlendi.

Kırık bir Türkçe ile konuşan saldırganın yeşil renk gömlek, koyu renk pantolon ve siyah bot giydiği tespit edildi. 25 yaşlarındaki saldırganın orta seviyede saç uzunluğu var. Teröristin Doğu Türkistanlı olabileceği değerlendiriliyor.

UZAKLAŞTIKTAN SONRA YİNE TAKSİYE BİNEREK KAÇTI

Çok hızlı ve pratik bir şekilde hareket eden saldırganın, profesyonel askeri eğitimli olduğu yorumu yapılıyor. Tanınmamak için montunu Reina’da bırakarak kaçan teröristin, biraz uzaklaştıktan sonra yine bir taksiye bindiği belirlendi.

Saldırganın kaçarken bu parayı almayı unuttuğu ihtimali üzerinde duruluyor. Teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi için geliş-kaçış güzergâhıyla ilgili keşif yaptığı hatta mekânın içini bildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    profesyonel olduğunu tahmn etmiştm zaten batı bu tür insanları bu işler için yetiştirir...
    Cevapla
  • veli aht 7 yıl önce Şikayet Et
    simdi soylenenlere bakarsak.. 1.silahin markasi kalasnikof 2.teroristin uyrugu nedir kirgiz yada turkmenistanli 3.silahi olay yerinde birakiyo. 4.cok iyi egitim almis bir terorist simdi gelelim burda turkiyeye oynanmak istenen oyuna.silah kalasnikof yani rus yapimi.terorist uyrugu rus kirgiz tirkmenistanli kirimlida olabilir yani rusyaya yakin uyruklu birisi.yani suki bir iki hafta once rus buyuk elcisine karsilik rusyanin turkiyrye karsi bir intikamiymis gibi bir algi olusturarak rusya ve turkiyenin arasini acabilmek amacli..bilmem anlatabildimmi binlar benim siradan bir vatandas olarak kendimce fikrim
    Cevapla
  • Emekli Jandarma 7 yıl önce Şikayet Et
    Olayın, boğazın karşı kıyısından çekilmiş bir videosunu izledim, terörist darbeli ve her darbede hemen hemen aynı miktarda mermi sıkıyor. Bunu yapabilmek çok iyi bir silah eğitimi ve çok miktarda atış yapmış olmayı gerektirir. Ayrıca kalçadan doğrultarak atış yapması ve soğuk kanlı hareketleri de bunun göstergesi. Adam sıradan bir terörist değil o kesin.
    Cevapla
  • Ya Adl 7 yıl önce Şikayet Et
    Meclisin biran evvel idam cezasını çıkarması lazım hainlere en güzel yanıt idam.
    Cevapla
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    Baslarim böyle iše, kalašnikof kullanildigi tahmin ediliyor deniliyor, sonra 6 adet boš jarjör bulundu diyor, bulunan jarjörler hangi cins silaha ayit bunu bilmek o kadar zor olmasa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!