Gözaltındaki HDP'li vekiller için karar çıktı!

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile milletvekilleri Osman Baydemir İmam Taşçıer ve Mehmet Emin Adıyaman gözaltına alındı. Milletvekilleri, ifadelerinin ardından serbest kaldı.

GİRİŞ 25.01.2017 14:46 GÜNCELLEME 25.01.2017 17:13
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasının duruşmasını izlemeye gelen Yıldırım ve Baydemir, duruşma salonunda haklarında "zorla getirme kararı" bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. İki milletvekili, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

KCK ana davasında yargılanan HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında önceki duruşmada zorla getirme kararı verilmişti. 

TAŞÇIER VE ADIYAMAN SERBEST

Diyarbakır'da gözaltına alınan bir diğer HDP'li de Diyarbakır milletvekili İmam Taşçıerdi. Hakkındaki bir davada zorla getirme kararı bulunan Taşçıer, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman da bu sabah İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Taşçıer, İstanbul Adliyesi'nde verdiği ifadenin ardından yurt dışına çıkma yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 32
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakacaktınız neden aldınız
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    birde demokrasi yok diyorlar, teröristler bile milletvekili seçiliyor, daha ne kadar demokrasi olacak.
    Cevapla
  • MPT -76 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle pkklılar nasıl serbest kalır?hangi yasayı kullanıyor bu hakimler
    Cevapla
  • Tatar 7 yıl önce Şikayet Et
    AB adamı böyle tıpış tıpış bıraktırır bu hükümet milleti kandırıyor bence hepsini bırakır bunlar milleti kandırmayın bu hainleri neden bırakıyorsunuz idamı neden getirmiyorsunuz
    Cevapla
  • van65 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede terörü desteklemek, terör yapanlara yardım-yataklık yapmak, devlete kin ve öfke kusmak cezasız kalıyor. nasıl bir adalet anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor