Reina saldırganı tüm detayları dakika dakika anlattı

İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da 39 kişi öldüren terörist Abdulkadir Masharipov saldırının detaylarını anlattı

Reina saldırganı tüm detayları dakika dakika anlattı
Reina saldırganı tüm detayları dakika dakika anlattı
GİRİŞ 28.01.2017 12:56 GÜNCELLEME 28.01.2017 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirdiği saldırı sonuncu 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalanma detayları ortaya çıktı.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre Masharipov, ''Flashbang elimde patladı. Sol elimden yaralandım, sakalım, saçım ve bıyığımın bir kısmı yandı. Öldüğümü zannettim, bir süre geçtikten sonra bir şey olmadığını anlayınca hafızam yerine geldi. Emekleyerek bir süre ilerledim, daha sonra ayağı kalkarak dışarı çıktım'' diyerek katliam anlarını anlattı.

Saldırıdan 48 saat sonra Bakırköy’de polis uygulamasına takılan Masharipov, nasıl kaçtıklarını şöyle anlattı: ''Otomobille giderken polisler aracı durdurdu. Arka koltukta oturuyordum, polis dikkatlice baktı. Kafasını araçtan içeri sokup bir daha baktı. Bu sırada polisin kafasına sıkmayı düşündüm. Son anda vazgeçtim.''
dedi

ÖRGÜTÜN KADISI ‘EBU CİHAD’

Masharipov’un katliamla ilgili ses kaydı olduğunu belirttiği Ebu Cihad, saldırıdan sonra operasyonla yakalandı. Örgütün ‘kadı’sı olduğu tespit edilen Ebu Cihad tutuklandı. Masharipov, ifadesinde, Reina’da kullandığı otomatik silahı saldırıdan 2 gün önce bir teröristin kendisine verdiğini kaydetti. İddiasına göre, bu terörist de Kafkas kökenliydi ve Rusça konuşuyordu. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    O anlatıyorda biz ne yapıyoruz. Hiç!!!! ABD başkanı olsaydı 24 saat içinde Rakkayı yerle bir ederdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar