CHP'li vekilden milyonluk fatura cevabı

Telefonla konuşma ve seçmene gönderdiği mektupların faturası 1 milyon 200 bin lira tutan CHP'li vekil, bunun kendi hakkı olduğunu savundu.

CHP'li vekilden milyonluk fatura cevabı
CHP'li vekilden milyonluk fatura cevabı
GİRİŞ 28.01.2017 15:43 GÜNCELLEME 28.01.2017 16:00
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılında yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'lik haberleşme giderinin TBMM tarafından karşılandığı yönündeki haberlere yanıt verdi.

Milletvekili olarak yasama ve siyasi çalışmalarını, birçok yöntemle seçmenleri ve kamuoyu ile paylaştığını belirten Türkmen, bu yöntemlerden bir kısmının SMS, bir kısmının da yazılı bildirim şeklinde olduğunu aktardı.

"DİVAN ÜYELERİNE VERİLEN HAKKI BEN DE KULLANDIM"

"Divan üyesi olarak benden önce alınmış bir karar ile divan üyelerine verilen hakkı ben de kullandım." açıklamasında bulunan Türkmen, kullanılan bu hakkın, tamamen seçmenleri, hemşehrileri ve kamuoyuna yönelik bir bilgilendirme, iletişim amaçlı olduğunu vurguladı.

Elif Doğan Türkmen, şunları kaydetti: "TBMM yönetimi tarafından satın alınan, kaça alındığını bilmediğimiz, kullanımımıza sunulan bu hak ve hizmetlerin fahiş fiyatlarından sorumlu tutulması gereken kişinin ben olmadığını düşünüyorum. Bu tamamen açık olan harcamaların ulaştığı düzey konusunda tarafıma hiçbir bilgi ve maliyet bildirilmemiştir. Asıl sorulması gereken sorunun; bu hizmetleri fahiş fiyatlardan satın alıp bu konuda bize en küçük bir bilgi bile vermeden kullananlara olması gerekir. Herkes şunu iyi bilsin, milletvekili olarak gerek divan üyesi olduğum süre boyunca gerekse daha sonra yaptığım yasama ve siyasi çalışmalarımı aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğim.

"HESAP VEREMEYECEĞİM TEK ÇALIŞMAMIZ OLMAMIŞTIR"

Önceliğimiz ve hesap vereceğimiz yer seçmenlerimiz ve milli iradedir. Hesabını veremeyeceğim tek bir çalışmamız ve hareketimiz olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır."

YORUMLAR 81
  • kartal 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bu milletvekiline hiç utanman arlanman yok mu senin be kadın devletin parası milletin parasıdır.zehir zıkkım olsun atın bu kadını milletvekilliğinden bu kadın bu milletin vekili olmayı hakketmiyor.sen kimsin be kadın hiç mı vijdan yok sende
    Cevapla
  • nevzat 7 yıl önce Şikayet Et
    "HESAP VEREMEYECEĞİM TEK ÇALIŞMAMIZ OLMAMIŞTIR" Önceliğimiz ve hesap vereceğimiz yer seçmenlerimiz ve milli iradedir. Hesabını veremeyeceğim tek bir çalışmamız ve hareketimiz olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır." Eeee ver o zaman hesabını. kullandığın dakika, veri, sms, mektup vs.....ne varsa.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    resmen hükümete darbe vurmak bence o chp li kadın vekilin kullandığı faturanın gereğinden fazlasını odetilemesi gerekiyor
    Cevapla
  • Aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    Hakkım varsa haram olsun.
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim için devlet malının yetim malından farkı yoktur. "Kendi işimiz için devletin mumunu yakmadık, biz kendi imkânlarımız ile çocuklarımızın süt parasını keserek geldik." Şehit Liderim Muhsin Yazıcıoğlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi