Hulusi Akar'dan Kardak'a sürpriz ziyaret

Kardak krizinin 21. yıldönümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bölgeye sürpriz bir ziyaret yaptı.

GİRİŞ 29.01.2017 14:20 GÜNCELLEME 29.01.2017 15:42
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı, bir savaş gemisine bindi ve ona eşlik eden hücum botla birlikte 21 yıl önce krize neden olan Kardak kayalıkları çevresinde incelemelerde bulundu.

Akar'ın ziyareti esnasında Yunan botunun önlemeye çalıştığı iddia edilmişti. Ancak askeri kaynaklar bu iddiayı yalanladı. Bölgeye ufak bir Yunan Sahil Güvenlik botunun geldiği, uzak bir mesafeden gemi ve hücumbotlarımızı gözlemlediği öğrenildi.

21. YIL DÖNÜMÜ

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan Kardak krizinin 21. yıl dönümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bölgeye sürpriz bir ziyaret yaptı.  
Sabah saatlerinde sürpriz bir program ile Bodrum’a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, hücum botuna binip peşindeki iki hücum bot ile birlikte 21 yıl önce krize neden olan Kardak Adası’na gitti.

Turgutreis ve Ortakent sahillerinde incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, gemi yanaşma iskelesine gelerek buradan karaya çıktı. Daha sonra bölgede hazır bekleyen 2 helikopterden birine binen Orgeneral Akar, sahil ve Kardak civarını bir süre de havadan kontrol ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

Bugün aynı zamanda Kardak krizi sırasında Yunan helikopterinin düşmesi sonucu 3 subayın yaşamını yitirdiği olayın yıldönümü.

FETÖ'CÜLERİ İADE ETMEDİLER

Yunanistan, geçtiğimiz günlerde 8 FETÖ'cünün Türkiye'ye iadesini reddetmişti. Bu karara Türkiye sert tepki göstermişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 65
  • dayı 7 yıl önce Şikayet Et
    bence o kayalıkları dinamitle patlatıp adacıkları ortadan kaldırmaları lazım.Ozaman ne kriz kalır nede gerilim :)
    Cevapla
  • altan 7 yıl önce Şikayet Et
    yav su girip alalim kafasinda olanlari anlamiyorum. Arkadas biz millet olarak yurekliyiz imanliyiz tamam amenna bunu dunya alem biliyor zaten. ancak savaslar sadece bunlarla kazanilmiyor.savaslar artik strateji ve ekonomi ile kazaniliyor.adam sana zaten bilmem kac koldan saldirtmis.kendisi ordan bidi bidi otuyor.bizi her yonden kiskaca almaya calisiyor. savas oyle kolay bir mesele degil.catismaya giren bilir bunu.savasi savasa girmeden kazanacaksin.asil beceri basari budur...
    Cevapla
  • ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    doguda sınır karakolunda...egede sınır adasında..adamgibi adam..ALLAH SİZİ KORUSUN
    Cevapla
  • PARIS/TRABZON 7 yıl önce Şikayet Et
    basimiza ne gelmisse icimizdeki hainler yuzunden gelmistir icimizdeki hainler yunandan ermeniden daha haindi yoksa biz onca adayi bedavadan yunana vermezdik musulu kerkuk u vermezdik
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Selam arkadas bizdeki esitlik ve insan sevgisi hem vallahi hem billahi hemde butun yeminler ederek dunyanin hicbir ulkesindede insanindada yok....sen o cicili konusanlarin insafina bir kalda bakalim sana ne yapiyorlar . .ebu gureyp hapishanesi buz daginin sadece bir parcasi
    Cevapla
  • Selam 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz içimizde adeletli miyiz sence?Eşitlikçimiyiz?
    Cevapla
  • Amsterdam 7 yıl önce Şikayet Et
    Öbür adalarada sıra gelecek Allahin izniyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!