Merkel, teröristlerin iadesine yanaşmıyor!

Merkel, Almanya'ya kaçan FETÖ terör örgütü üyelerinin iadesi konusundaki soruyu geçiştirdi. Bağımsız mahkeme vurgusu yapan Merkel'e Erdoğan'ın cevabı gecikmedi.

Merkel, teröristlerin iadesine yanaşmıyor!
Merkel, teröristlerin iadesine yanaşmıyor!
GİRİŞ 02.02.2017 17:37 GÜNCELLEME 02.02.2017 17:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ve Almanya Başbakanı Merkel, görüşmenin ardından basının karşısına geçti. Merkel, FETÖ terör örgütü üyelerinin Almanya’dan iadesi hakkındaki soruya yanıt verirken, 'bağımsız mahkeme' vurgusu yaptı. Erdoğan ise "Geciken adalet, adalet değildir" diyerek, Almanya'nın bu konuda Türkiye'yle işbirliğini hızlandırması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara’da yaptıkları 2 buçuk saatlik görüşmenin ardından basının karşısına geçti. Merkel, FETÖ terör örgütü üyelerinin Almanya’dan iadesi hakkındaki soruya yanıt verirken, 'bağımsız mahkeme' vurgusu yaptı. Erdoğan ise "Geciken adalet, adalet değildir" diyerek, Almanya'nın bu konuda Türkiye'yle işbirliğini hızlandırması gerektiğini ifade etti.

"KANIT GEREKİYOR"

Merkel, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

“Terörle mücadele konusunda kararlıyız. Fakat önlem almamız, adım atmamız için kanıt gerekiyor. Adalet bakanlarımız bu konuda bundan sonra da görüşmeler yapacak. Mahkemelerin bağımsız incelemelerinin sonuçlarına saygı duymalıyız.”

“GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR”

Erdoğan ise konu hakkında şöyle konuştu:

“FETÖ ile alakalı da, PKK ve PYD neyse, YPG neyse FETÖ odur. Benim ülkemde devlete darbe yapacak, bunu yapan Almanya’ya barınıyorsa, Almanya yönetimi de ilişki kurmak suretiyle... Adalet bakanları, haklısınız bilgi aktarabilir. Ancak biz ABD’ye kolilerle belge gönderdik fakat neticeye varılamadı.Benim ülkemde darbe yapan Almanya’ya kaçıyorsa, Alman yönetiminin de adım atması lazım.

Biz ABD’ye de 85 koli belge gönderdik, hâlâ bekliyoruz. Hâlâ yargıdan çıkacak kararlar bekleniyor. NATO’da beraberiz. İki dost müttefik ülkeyiz. Bu konularda çok daha seri kararlar almak suretiyle inanıyorum ki geciken adalet adalet değildir anlayışıyla bir an önce neticeye varırsak isabetli olur diye düşünüyorum.”

YORUMLAR 17
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    hıristiyanist terörcüler yanaşmazlar buna
    Cevapla
  • Çok doğru Kebanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize açıkca düşmanlık edenlerle niye hala otorup görüşebiliyoruz ben anlamış değilim bir reisi seven biri olarak?..
    Cevapla
  • Hüseyin Dayi 7 yıl önce Şikayet Et
    Karsilik olarak esantiyon birkac bin mülteci gönderin bak nasil kabul ediyor.
    Cevapla
  • kebanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten darbe girişimini yaptıranlar bunlar değilmi?Türkiye'nin düşmanları değilmi bu ülkeler,derhal amerika,almanya ve diğer yabancı ülkerin tüm silahlı unsurları incirlikten çıkarıp atmalıyız.kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.bunlar kendi topraklarımızın içinde bize hainlik yapıyorlar ve biz hala bunları bizim ülkemizden atamıyoruz.bu nasıl iştir anlamış değilim...
    Cevapla
  • Trabzonsporlu 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristi koruduğuna göre kendisi de bir teröristtir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan ile görüşme sonrası Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'engel olma' mesajı!
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı