Yunanistan'a uyarı! Altından kalkamayacağınız...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Komşumuz Yunanistan'ı altından kalkamayacağı eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz." dedi.

Yunanistan'a uyarı! Altından kalkamayacağınız...
Yunanistan'a uyarı! Altından kalkamayacağınız...
GİRİŞ 03.02.2017 10:38 GÜNCELLEME 03.02.2017 15:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Komşumuz Yunanistan'ı gerginliklere yol açacak, tırmanma potansiyeli bulunan tek taraflı, uluslararası hukuka aykırı, altından kalkamayacağı eylemlerden kaçınmaya davet ediyor; ülkemizin, Ege Denizi'ne yönelik siyasi ve hukuki pozisyonlarına uygun olarak, gerekli görülecek adımları bundan sonra da atmaktan imtina etmeyeceğini bildiriyoruz" dedi.

"ALTINDAN KALKAMAYACAĞINIZ EYLEMLERDEN KAÇININ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, Yunanistan'ın Ege'deki asker indirme talimi hakkında Yunan medyasında yer alan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Müftüoğlu, konuya ilişkin "Yunan medyasında, Yunan özel kuvvetlerine bağlı olduğu belirtilen paraşütçülerin dün İstanköy (Kos) adasına indirme tatbikatı yaptıkları yönünde haberlere rastlanmıştır. 1947 Paris Barış Antlaşması, silahsızlandırılmak koşuluyla İtalyatarafından Yunanistan'a bırakılmış olan İstanköy (Kos) adası üzerinde her türlü askeri eğitim faaliyetini yasaklamaktadır. Dolayısıyla, İstanköy'e yönelik bu tatbikat uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu çerçevede; komşumuz Yunanistan'ı gerginliklere yol açacak, tırmanma potansiyeli bulunan tek taraflı, uluslararası hukuka aykırı, altından kalkamayacağı eylemlerden kaçınmaya davet ediyor; ülkemizin, Ege Denizi'ne yönelik siyasi ve hukuki pozisyonlarına uygun olarak, gerekli görülecek adımları bundan sonra da atmaktan imtina etmeyeceğini bildiriyoruz" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • kürTürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Her şey Vatan İçin ...
    Cevapla
  • turkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    yunanistana savas acilsin ilk gonullu benim hayirli cumalar
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Fötöcü Subay kadının Kardağa gitmesi,Genel Kurmay başkanını Oraya çekmeleri sanki bana senaryo hazırlamışlar gibi Geldi.Baştan yanlış düşünüldü,burada kışkırtma lar var.Çok dikkatli olmalıyız. Daha alt subaylar gidebilirdi sağ duyu hakim olmalı, fötöcülerin oyununa Düş- meyelim. Sırası değil kavga nın. şimdi bize barış lazım...
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Kalanlara sözümüz yok ama Avrupa'ya gitmek isteyen muhacir kardeşlerimizi neden engelliyoruz hâlâ? Bilakis sağlam botlar vererek seyahatlerini kolaylaştıralım.
    Cevapla
  • savaş şu an olmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    geçirdiğimiz hassas dönemde önce terör örgütlerinin hakkından gelmemiz lazım. sonrasında 2023 hedefleri için barış. savaş son ihtimal. bilgisayar oyunu değil bu işler.
    Cevapla
  • feyyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    savaş istenmez ama hadsize haddini bildirmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz