Mimarlar Odası'ndan 'cami' haberine düzeltme

Sitemizde 02.02.2017 tarihinde yayınlanan "Mimarlar Odası'ndan skandal cami açıklaması" başlıklı habere düzeltme metni gönderildi.

Mimarlar Odası'ndan 'cami' haberine düzeltme
Mimarlar Odası'ndan 'cami' haberine düzeltme
GİRİŞ 07.02.2017 15:31 GÜNCELLEME 07.02.2017 15:35

Sitemizde 02 Şubat 2017 tarihli haber7.com'da  yayınlanan "Mimarlar Odası'ndan skandal cami açıklaması" başlıklı habere düzeltme metni gönderildi.

"Mimarlar Odası'ndan skandal cami açıklaması" haberiyle ilgili gelen düzeltme metni şöyle:

http://www.haber7.com/ adresinizde 02.02.2017 tarihinde yayımlanan "Mimarlar Odasından Skandal Cami Açıklaması" başlıklı yazıda "Üniversitelerin modern yapılar olarak alıntılandığını söyleyen Candan, cami inşa eden anlayışın tüccar zihniyete sahip olduğunu, bu zihniyetin de toplumu gericileştirdiğini söyledi. Toplumu gericileştiren bir anlayış var Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi; "İller Bankası Cumhuriyet döneminde bütün kentleri planlamış, finansmanına katkı sağlamış ve ülkenin gelişimine bütün deneyimleriyle hizmet etmiş modern bir binadır. Üniversiteler de örnek modern yapı olarak anlatılır. Onun yanına yapılan bir cami var. Bu cami inşa eden Irakta nasıl ki tarihi dokuyu katleden ve yıkan bir İŞİD anlayışı var ise , Türkiye'deki İŞİD anlayışı da budur işte. " ifadeleri yer almaktadır." Bu ifadeler müvekkile ait değildir. Ayrıca haber başlığı olarak kullanılan ifade müvekkil hedef göstermekte ve halkı kin ve nefrete sevk edecek nitelik taşımaktadır. Bu itibarla kişilik gakları ihlal edilen müvekkil adına İnternet sayfasına "02.02.2017 tarihinde yayımlanan "Mimarlar Odasından Skandal Cami Açıklaması başlıklı yazıdaki ifadeler Tezcan Candan Karakuş'a ait değilir." Şeklindeki cevap ve düzeltme metninin, internet sitenizde 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla sitenizde İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesindeki koşullara uyularak yayınlanmasını talep ederiz.

Saygılarımızla

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Nuri Ersoy'dan heyecanlandıran Formula 1 sözleri
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!