Said Nursi'nin talebesinden 'Evet' açıklaması

Sosyal medyada Sabah Gazetesi Yazarı Rıdvan Dilmen'in başlattığı 'Evet' kampanyası büyüyor.

GİRİŞ 08.02.2017 16:04 GÜNCELLEME 08.02.2017 16:05
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Son olarak Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı Hoca da Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa değişikliği için 'Evet' diyeceğini duyurdu. Fırıncı, "1200'lü yıllardan beri devlet-i müddet ve ebed müddet olarak isimlendirdiğimiz Osmanlı'nın devamı olan Cumhuriyetimizin yine ebed müddet olarak devam edebilmesi için başkanlığa evet diyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de referandum öncesi Cumhurbaşkanlığı sisteminigetirecek anayasa değişiklikleri konusundaki oylarının rengini belli eden demeçler her kesimden gelmeye devam ediyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan talebelerinden Nesil Yayın Grubu Onursal Başkanı Mehmet Fırıncı da tarafını açıkladı.

"EBED MÜDDET İÇİN EVET"

"1200'lü yıllardan beri devlet-i müddet ve ebed müddet olarak isimlendirdiğimiz Osmanlı'nın devamı olan Cumhuriyetimizin yine ebed müddet olarak devam edebilmesi için başkanlığa evet diyoruz." diyen Mehmet Fırıncı "Bu son 70-80 senedir edinilen tecrübelerden anladık ki çeşitli sıkıntılardan, ekonomik, siyasi buhranlardan kurtulmanın çaresi başkanlığa evet demektir." sözleri ile başkanlık sisteminin Türkiye'nin önünü açacağı vurgusu yaptı.

YORUMLAR 49
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp zihniyeti (hadi iyimser olayım ) Erdoğanfobiden dolayı referanduma karşı. Zaten halka gitmeye de karşılar onlar daha ziyade AYM ye gitmeyi seviyor. Peki Hdp ve Pkk elebaşları açıklama yapıp referandumda hayır oyu vermeye çağırıyorken Mhp liler hangi akla hizmet hayır oyu verecek? Dini imanı olmayan milliyetçinin bile vicdanını sızlatır bu. Ben hicbir ülkücü kardeşimizin hdp pkk fetö ve chp safına destek olacağına inanmıyorum. Devlet Bahçeli kişisel çıkarını düşünse Chp nin başbakanlık teklifini kabul ederdi. O dönemde Chp nin bu vatana, devlete, millete faydası olmayacağını gördü ki şu an tamamen karşılarında duruyor.
    Cevapla
  • Nurs sevdalıları 7 yıl önce Şikayet Et
    bir Said Nurs sevdası olarak şunu soruyorum Said Nurs mezarı nerede hükümet her devrimi yapıyor bunu ne den yapmıyor daha zamanı gelmedi mi?
    Cevapla
  • Melike.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeri biliniyor. bu mesele senin anlayacağın kadar basit değil..
    Cevapla
  • mrshn 7 yıl önce Şikayet Et
    bir said nursi sevdalısı olarak üstadın mezarımı gizleyin türbe gibi olmasın dediğini bilmen gerekir ? çakma sevdalı......
    Cevapla
  • altair 7 yıl önce Şikayet Et
    islamı tek ümmetlikten çıkarıp fırkalara cemaatlere bölenlerin yatacak yeri yoktur.Allah hesabı çabuk görendir. onlar hakkında hükmünü verecektir inşallah.
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    cahil cühela
    Cevapla
  • muhterem 7 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka hesabını verecektir. ama kendi ilmine güvenip böyle yorumlar yapabildiğine göre acaba kaç kişinin MÜSLÜMAN OLMASINA VESİLE OLDUN
    Cevapla
  • sozola 7 yıl önce Şikayet Et
    aklin yolu birdir. EVET'lerin ummetin ittihadina ve ulkenizin sahlanmasina vesile olmasi duasiyla. Mesele RTE meselesi degil, VATAN ve MILLETIN selamet ve huzuru meselesi HAYIRsizlar siz daha anlayamadinizmi ?
    Cevapla
  • Nisa 7 yıl önce Şikayet Et
    kaç sene daha yaşayamayı düşünüyor da evet yada hayır diyormuş..
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Kaç sene yaşayacağının ne önemi var ? kendi için değil, vatan için EVET diyor...
    Cevapla
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardan beri yorum yazar yorum okuruz, bu kadar olaya basit bakan bir yorum ne okudum ne duydum. Muhterem zat 80 li yaşarlar da akli melekesini sizden daha iyi kullanıyor. Niçin EVET diyeceğini gerekçeleri ile izah ediyor. Devletinin milletinin bekası için, istikrar için EVET diyeceğini beyan ediyor. ''Kimin himmeti milleti ise, o tek başıyla küçük bir millettir'' Bediüzzaman
    Cevapla
  • ya Hakk 7 yıl önce Şikayet Et
    birileri ölür birileri yaşar yaşayanlar yaşatır bu ilhamı
    Cevapla
  • ozann 7 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımızda senin gibi düşünseydi vay halimize
    Cevapla
  • Hasancan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne ayıp! Sen kaç sene yaşayacaksın? Garantin ne kadar?
    Cevapla
  • se26 7 yıl önce Şikayet Et
    kac sene yasayacagi onemli değil nasil Allah rizasi icin yasadigi onemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’