El Bab'da korkunç şüphe! Ruslar biliyordu

El Bab'da 3 askerin şehit olduğu, 11'inin de yaralandığı Rus saldırısının 'kasten' yapılmış olabileceği iddia edildi.

El Bab'da korkunç şüphe! Ruslar biliyordu
El Bab'da korkunç şüphe! Ruslar biliyordu
GİRİŞ 11.02.2017 09:26 GÜNCELLEME 11.02.2017 09:27
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Bab operasyonu süresince TSK ve ÖSO birlikleri havadan birçok kez taciz ateşine maruz kaldı. Esed rejimine bağlı hava unsurları tarafından TSK'ya ait üsler 3 kez hedef alındı. 'Kimliği belirsiz' olarak nitelenen ancak Bab operasyonunu engelleme amaçlı saldırılarda da şehitler verildi. Suflaniye ve Bizaa'nın ele geçirilmesi sonrası Bab'a farklı güzergahları da kullanarak girme hazırlığı yapan TSK-ÖSO birliklerine önceki gün Rus jetleri 'yanlışlıkla' füze attı. Olayın kaza sonucu meydana geldiğini bildiren Rus yetkililer özürlerini iletti. Kremlin'den yapılan dünkü açıklama ise kafaları karıştırdı.

'KOORDİNAT SİZDEN'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye-Rusya arasında 12 Ocak'ta imzalanan işbirliği anlaşmasından habersiz görünerek şöyle dedi: “Askerlerimiz teröristlere karşı düzenledikleri operasyon sırasında Türk partnerlerimizin bize verdikleri koordinatlara göre hareket ediyorlardı. Bu koordinatlar içerisinde Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu. Bu yüzden böyle kazai bir olay meydana geldi.” Bu iddiaya Genelkurmay Başkanlığı'nın cevabı gecikmedi. Olaydan bir gün önce, 8 Şubat'ta Rus birliklerinin sözkonusu bölgeye bir roket attığını, hemen ardından saat 23.11'de Rusya'nın Himeymim Üssü'ne Mehmetçiğin bulunduğu noktalara ilişkin koordinat iletildiğini belirten Genelkurmay, şu bilgileri verdi:

10 GÜNDÜR ORADAYDIK

"9 Şubat 2017 tarihinde uçakla vurulan unsurlarımız takriben 10 günden beri aynı noktada bulunmaktadır. 8 Şubat 2017 tarihinde Rusya Federasyonu birliklerinin kontrolünde bulunan bölgeden, dost unsurların bulunduğu noktaya bir roket atılması üzerine, unsurlarımızın bulunduğu noktanın koordinatları son olarak aynı gün akşam saat 23.11'de Humeymim'de bulunan Harekat Merkezindeki sorumlu personele tekrar iletilmiştir. Aynı saatlerde Ankara'daki Rus Silahlı Kuvvetleri Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edilerek unsurların bulunduğu noktaların daha önce de verilen koordinatları, bir kez daha elden kendisine verilmiştir."

'İSTEMEZSENİZ AÇMAZSINIZ'

Askeri kaynaklar da Peskov'u yalanladı. Kaynaklara göre Rusya, olay günü ve öncesinde 'koordinasyon düğmesi'ni açmadı. "Koordinasyonun bir ucu onların elinde, bir ucu bizim elimizde. Eğer işinize gelmezse koordinasyonu açmazsınız. Kimse bilmez orada uçup uçmadığınızı. O düğmeyi menfaatler açar" diyen yetkili, saldırının 'kasten' yapılmış olabileceği mesajı verdi.

Konuya ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise olayın bütünüyle aydınlatılmaya çalışıldığını kaydetti.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 87
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK cevabı vermiştir. Rus'lar orada askerlerimizin olduğunu biliyordu.
    Cevapla
  • Ayyıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim ülkemde Suriyeliler jiplerle dolaşsın.Biz savaşalım onların yerine...
    Cevapla
  • kersel 7 yıl önce Şikayet Et
    senin aklın yetmez bu savaşa sen aklını kiraya vermişsin
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Yunus, Abdullah Gül Suriye'den bir an önce çıkmamızı istiyor ama Suriye'den çıktığımızda teröristlerle dışarıda değilde bu seferde daha önceleri olduğu gibi içeride çukur savaşlarının, sokak çatışmalarının olacağını her halde bilmiyor. Esasında bütün dünya devletleri terörle mücadeleyi kendi ülkesinde değil de dışarıda yapmak ister. Biz yıllarca içeride yaparak halkımızın devlete karşı güveni ile oynadık ve yorduk. Gül cumhurbaşkanı oldu ama hala sosyal olayları ya anlayamadı yada anlayacak
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah gül bey2in dediği gibi bu Suriye bataklığından biran önce sıyrılmamız lazım,bizim sınırlarımızın güvenliği Cerablus civarına kadar zaten bize yetiyordu ancak masada pyd-pkk açısından elimiz güçlü olsun diye nerede ise Rakka'ya kadar ineceğiz derhal Bab alındıktan sonra durmalıyız buraya kadar demeliyiz sonra öso güçleri gitsin savaşsın gerekirse silah yardımı yapılsın.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer gerçekten doğruysa bizden çekecekleri var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar