Dini nikahı kıydığı kadınla ilgili çarpıcı detay

Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov’un dini nikahı kıydığı Fransız vatandaşı Tene Traore’nin, 1.5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Dini nikahı kıydığı kadınla ilgili çarpıcı detay
Dini nikahı kıydığı kadınla ilgili çarpıcı detay
GİRİŞ 16.02.2017 06:37 GÜNCELLEME 16.02.2017 10:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübü terör saldırısı soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdülgadir Masharipov'un dini nikahlı eşi Fransız vatandaşı Tene Traore'nin de bulunduğu 5 şüpheli, IŞİD üyesi olmak ve anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Cumhuriyet savcılığının tutuklamaya sevk yazısında Fransız vatandaşı ve IŞİD üyesi olduğu iddia edilen Tene Traore'nın Suriye'ye gitmek üzere geldiği İstanbul Esenyurt'taki örgüt evinde, Ali Jameel Mohammed Mohammed, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eid Sayed Ahmed ve Masharipov ile birlikte yakalandığı belirtildi.

Tene'nin cep telefonunda yapılan teknik incelemede Masharipov ile Fransızca ve Rusça'dan, Rusça'dan Fransızca'ya çeviri yapan program kullanarak anlaştığı tespit edildi.

HaberTürk'ten Veli Sarıboğa'nın aktardığına göre, yine aynı telefondan elde edilen ses dosyaların tercüme edildiği, örgütsel içerikli görüşmeler olduğu tespit edildiği belirtildi. Öte yandan Masharipov'un imam nikahı kıydığı Fransız vatandaşı Tene Traore'nin, 1.5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Masgaripov'un, yılbaşındaki Reina saldırısından önce Traore ile birlikte olduğu anlaşıldı.

Masharipov'un, eşi  olduğu bilinen Zarina Nurullayeva'dan iki çocuğu bulunuyor. Kız çocuk, geçen hafta tutuklanan annesi Nurlayeva ile cezaevinde bulunurken, 3 yaşındaki erkek çocuğu ise saldırgan tarafından IŞİD mensuplarına teslim edilmişti.

Masharipov ile Esenyurt'taki örgüt evinde yakalanan kadınlardan Mısır vatandaşı Dina Alaa Eid Sayed Ahmed'in eşinin de Müslüman Kardeşler (İhvan) üyeliği kapsamında Mısır'da tutuklu olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcılığının tutuklamaya sevk yazısında, Mısır vatandaşı olan şüpheli Dina Alaa Eid Sayed Ahmed'in, IŞİD üyesi olduğu, Suriye'deki çatışma bölgelerine gitmek üzere İstanbul'a geldiği, Reina saldırganı Masharipov ile Esenyurt'taki evde buluştuğu belirtildi

YORUMLAR 11
  • Seyyid 7 yıl önce Şikayet Et
    “Dünya’nın her yerine uzanıp, nerede dertli varsa, Türkiye olarak oraya gidip az veya çok yardımda bulunacağız”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Bumin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaşa katılıyorum sadece çocukları kadınları almalıydık gerisini kesinlikle almamalıyız ne alakası var bunun müslümanlıkla kardeşim Türküz biz bu kadar arabı çok seviyorsan sen git orada yaşa , dünyada bunlar kadar tembel ırk zor bulunur dünyadaki halleride ortada yüzyıllardır önüne gelen eziyor ..
    Cevapla
  • Aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir canakkale sehitligine git yazdiklarindan utanirsin belki
    Cevapla
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    ahmet:nifak fitne yapmıyor ki adam. bir tespiti var. aşırı mülteci alan ülkeler geri gidiyor manasında yazmış .
    Cevapla
  • Eyüp Özkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Orayı dini nikah olarak değiştirmenizi rica ediyorum
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanda afganlılara yardım etti pakistanı görüyoruz bizde bu suriyelileri aldık halimiz ortada sadece çocukları alacaktık gerisi kalacaktı ülkelerinde pakistan uyardı bizi herkesi almayın diye yazık yazık
    Cevapla
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    çiğdem : adam suriyeli demiyor dikkatli oku.! kesinlikle sadece kadın ve çocuklar alınacaktı erkekler savaşa sürülecekti adamlar bizim ülkemizde bizden rahat hal aldılar. vatandaşlık almalarına karşıydım ama değilim artık bari vergi ödesinler!!!
    Cevapla
  • Çiğdem 7 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmak için konuşma.bu adam Suriyeli degil
    Cevapla
  • Gurbetten 7 yıl önce Şikayet Et
    ...biz Müslüman'iz tabiiki Suriye Irak mazlumlari alacagiz sen ne bicim yaziyorsun, Türkiye'mizde en büyük terör Trafik kazalari Irak Suriye onlar bizim kardeslerimiz
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlatıyorsun sen yaa... insan onlar insan! Zihniyete bak hele çocukları olacakmış anne babalar orda kalacakmış!
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    katil özbek, kadın mısır asıllı senegalli. sen burada suriye den bahsediyon. nifak ve fitne sokmayın artık şu güzel ülkemize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor