İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle! Yine yaptılar

İran, ülkenin güney sularında yürüttüğü askeri tatbikatta yeni bir füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle! Yine yaptılar
İran'dan ABD'yi kızdıracak hamle! Yine yaptılar
GİRİŞ 27.02.2017 13:10 GÜNCELLEME 27.02.2017 13:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Deniz Kuvvetleri tarafından ülkenin güney sularında devam eden ‘Velayet 95’ adlı tatbikat kapsamında yeni bir deniz kruz füzesini başarıyla test ettiklerini açıkladı.

NASİR FÜZESİ

Yerli imkânlara üretilen Nesir (Nasir) adlı füzenin fırlatıldıktan sonra başarıyla hedefe isabet ettiğini söyleyen İranlı bakan, füzenin menzili ve diğer özellikleri hakkında bilgi vermedi.

Dün başlayan tatbikat, Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nu kapsayan bir alanda Çarşamba gününe kadar devam edecek. 

ABD TEPKİ GÖSTERİYOR

ABD, İran’ın son zamanlarda yaptığı füze denemelerini tepkiyle karşılıyor. Washington yönetimi, İran’ın balistik füze denemelerini gerekçe göstererek 3 Şubat’ta bazı İranlı şirket ve kişiler hakkında yaptırım kararı aldı. Tahran da misilleme olarak teröre destek veren bazı ABD’li şirket ve kişilere ambargo uygulayacağını açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • ŞAMiLHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    kayıkçı kavgası. yersen...
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeş kavgası.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu iran amerika'nın düşmanımı dostu mu arkadaş ben anlayamadım. her türlü ambargoyu yiyor, tepkiyi alıyor, kapışıyor ama biz amerikancı diyoruz. problem nerede?
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    problem islamı gerçekten yaşayanları kafir ya da mürted ilan eden amerikan islamcılarının ülkemizde büyük bir güç sahibi olmalarında. sünniyim iran'da yaşadım iran hakkında yazılanların neredeyse tamamı iftiradan ibaret. iran hak yolunda olan ve vshdeti savunan tüm müslümanları ülke içinde ve dışında destekliyor 79'dan beri dünyanın ambargosuyla boğuşuyor ama yine de abd ab israil üssünü ürünlerini kabul etmiyor yeri geliyor vize dahi vermiyor keşke bütün müslüman ülkeler iran kadar olabilse vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!