Doğan'ın asıl rahatsızlığı kaçakçılık davası mı?

Aydın Doğan'ın iki gündür sürdürdüğü kirli propagandasının asıl amacının POAŞ davası olduğu iddia edildi.

Doğan'ın asıl rahatsızlığı kaçakçılık davası mı?
Doğan'ın asıl rahatsızlığı kaçakçılık davası mı?
GİRİŞ 02.03.2017 17:28 GÜNCELLEME 02.03.2017 17:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yeni bir darbe girişimine zemin hazırlamak için “Karargah rahatsız” manşetini attıran Doğan, tepki toplayınca ‘Editoryal hata’ diyerek çark etmişti. Ancak Aydın Doğan, askerin uyuduğunu ima eden yeni bir karikatürle benzer bir skandala imza attı. Asıl amacı ise POAŞ davası kapsamında zorla getirme kararı alınması sonucu ortaya çıktı. 

İŞİN ARKASINDA POAŞ DAVASI ÇIKTI

Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet, “Karargah rahatsız” manşetiyle büyük tepki toplamıştı. Cuntacılara alkış tutan Hürriyet’in, darbe dönemlerinden kalma alışkanlığını yansıtan bu skandal haberde yer alan ifadeler TSK tarafından da yalanlanmıştı. Ordu personeline yönelik başörtüsü yasağının kalkmasını ‘darbe gerekçesi’ olarak yansıtan gazete, rezil manşeti ‘Editoryal hata’ olarak savunmaya kalkmıştı. Bu olayın yankıları sürerken, Hürriyet Gazetesi yeni bir skandala daha imza attı. 

ART ARDA KIŞKIRTTI

Gazetenin 1. sayfasında bulunan ve Latif Demirci imzasını taşıyan karikatürde, askeri kamuflaj desenli bir kapının tokmağında İngilizce ve Türkçe olmak üzere “Lütfen rahatsız etmeyiniz” ifadesi yer aldı. Yayımlanan karikatür üzerinden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘uyuduğu’ imasında bulunarak tahrik etmeye çalışan Hürriyet kamuoyunun gündemine oturdu. Gün be gün darbe çığırtkanlığı yapan, askeri bu yönde teşvik eden gazetenin asıl amacı ise, medya patronu Aydın Doğan hakkında görülen POAŞ davasının dünkü duruşmasında ortaya çıktı. Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin Aydın Doğan ile Ersin  Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı dava görüldü.  İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Hanzade Vasfiye Doğan  Boyner, Yahya Üzdiyen ve Ali İhsan Karacan'ın aralarında bulunduğu 12 tutuksuz  sanıkla tarafların avukatları katıldı. Ancak Doğan, mahkeme tarafından yapılan çağrıya rağmen duruşmaya katılmadı. 

KASTEN DURUŞMAYA GİTMEDİ

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bu celse gelmeyen ve savunması alınamayan sanık Aydın Doğan'ın avukatlarının müvekillerinin yurt dışında bulunması nedeniyle bildirdiği mazereti kabul etmeyerek, Doğan'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Aydın Doğan, davanın görüldüğü gün çıkan rezil karikatürle asıl karın ağrısının ‘akaryakıt kaçakçılığı’ olduğunu net bir şekilde gözler önüne serdi. Söz konusu davadan kaçmak için her yola başvuran Doğan’ın yurtdışına firar edebileceği değerlendiriliyor. Bu kapsamda Doğan hakkınada ‘yurtdışına çıkış yasağı’ konulması çağrısında bulunuldu. 

Kaynak: Güneş

 

YORUMLAR 8
  • bilmiyorum. 7 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet savcılar ne iş yapar.
    Cevapla
  • CAN BAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Ditti ditti atta ditti demez bidha uçtu Aydın Doğan kaçmıştır haberiniz ola
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Aydın Doğan,a Yutdışı yasağı konulsun!..Kaçabilir?.
    Cevapla
  • doğanay 7 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeyede pijamayla bekleriz belki raporla yırtarsın ! yerse tabii...
    Cevapla
  • kako2000 7 yıl önce Şikayet Et
    Poaş ı nasıl aldığı, ona peşkeş çekenler de araştırılıp cezası verilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye uluslararası yatırımcıların odağında
Görülmemiş fırsat! Türkiye, şimdiden yüzde 42'ye ulaştı: Dünya yüzde 32 ile diken üstünde