PKK'dan kirli anlaşma! Hedefte Barzani var

IKBY Temsilcisi Nevaf Reşid PKK'nın, Haşdi Şabi ve İran Devrim Muhafızları ile anlaşma yaptığını ve PKK'nın peşmergeye saldırmasının arkasında İran'ın olduğunu söyledi.

PKK'dan kirli anlaşma! Hedefte Barzani var
PKK'dan kirli anlaşma! Hedefte Barzani var
GİRİŞ 09.03.2017 16:37 GÜNCELLEME 09.03.2017 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'ye bağlı Derik ilçesinde Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi 4 kadını kaçırmasından sonra alıkonulanların sayısı 57'ye yükseldiği belirtildi.

ENKS'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Temsilcisi Nevaf Reşid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PYD'nin silahlı militanları dün 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle bir araya gelen ENKS'lilerin Derik ilçesindeki kutlama alanını basıp, 4 kadını alıkoydu." ifadelerini kullandı.

PYD 41 ÜYEMİZİ ALIKOYDU

PKK'lıların 3 Mart tarihinde Musul'un Sincar ilçesinde Peşmerge güçlerine saldırmasından sonra, Suriye'nin kuzeyinde ENKS'lileri alıkoyma dalgasının başladığına dikkati çeken Reşid, şunları söyledi:

"PKK/PYD'nin Peşmergelere saldırmasından sonra, ENKS'nin ofisleri ateşe verilip 41 üyemiz alıkonuldu. Halep'in Afrin ilçesindeki ofislerimize dün baskın yapıldı ve 12 üyemiz daha alıkonuldu. PYD'nin silahlı militanları üyelerimizi kaçırıp, öldürmekle tehdit ediyor ve bize destek verenlerin bölgeyi terk etmesini istiyor."

Reşid, silahlı militanlar tarafından kaçırılan ENKS'lilerin nerede alıkonulduğuna dair ellerinde herhangi bir bilginin olmadığını da sözlerine ekledi.

PKK SALDIRILARININ ARKASINDA İRAN VAR

PKK, Haşdi Şabi ve İran Devrim Muhafızları arasında anlaşmanın olduğunu iddia eden Reşid, "PKK'nın Şengal'de (Sincar) Peşmerge güçlerine saldırmasının perde arkasında İran var. Bu mesele hakkında PKK ve İran Pasdarları arasında toplantı yapıldı." bilgisini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    senin arkanda da CİHAN DEVLETİ(TÜRKLER)var
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    dünya tarihi bu kadar piyon bir örgüt daha görmemiştir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı