Schengen ülkelerine giremeyecek iddiasına yanıt!

Hollanda tarafından 'istenmeyen kişi' ilan edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın, Schengen ülkelerine giremeyeceği iddiasına uzmanlar, "Engelleyemezler" diye yanıtladı.

Schengen ülkelerine giremeyecek iddiasına yanıt!
Schengen ülkelerine giremeyecek iddiasına yanıt!
GİRİŞ 13.03.2017 10:13 GÜNCELLEME 13.03.2017 11:47
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Hollanda tarafından 'istenmeyen kişi' ilan edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bu yüzden, Schengen anlaşmasına dahil diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine de giremeyeceği öne sürülmüştü.

SAÇMA YORUM

Bu iddiayı yorumlayan Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Harun Gümrükçü ise “Böyle saçma bir yorum olamaz. Bakan Kaya ne yapmış? Hollanda’ya gizlice mi girmiş? Yoksa orada yasa dışı eylem mi yapmış? Orada tek yapılan diplomatik dokunulmazlığı olan bir bakanın kendi konsolosluğuna girmeye çalışması” dedi.

"GİREMEYECEK İDDİASI"

Bakan Kaya'nın Hollanda tarafından "istenmeyen kişi" ilan edilmesi nedeniyle Schengen anlaşmasına dahil diğer AB ülkelerine de giremeyeceği ve yeniden Hollanda'ya gelmesi halinde altı ay hapis cezasına çarptırılıp bir kez daha sınır dışı edileceği öne sürüldü. Hollanda, "istenmeyen kişi" uygulamasını bugüne kadar genellikle hukuki olarak ülkede bulunma hakkı olmayan ve güvenliği tehdit eden yabancı suçlular için işletiyordu.

"ENGELLEYEMEZLER" 

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Harun Gümrükçü ise söz konusu iddiaya ilişkin konuştu. Gümrükçü, Bakan Kaya’nın, Schengen anlaşmasına dahil diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giremeyeceği iddialarının doğru olmadığını savundu.

‘HOLLANDA’YA GİZLİCE Mİ GİRDİ?

’Bakan Kaya’nın politik gerekçelerle Hollanda’dan sınır dışı edildiğini kaydeden Prof. Dr. Gümrükçü, “Böyle saçma bir yorum olamaz. Bakan Kaya ne yapmış? Hollanda’ya gizlice mi girmiş? Yoksa orada yasadışı eylem mi yapmış? Orada tek yapılan Diplomatik dokunulmazlığı olan bir bakanın kendi konsolosluğuna girmeye çalışması” dedi.

‘KONUYU BİLMİYORLAR

’Kaya’nın Hollanda’ya bir kez daha gitmesi halinde altı ay hapis cezası alacağına dair iddiaları da değerlendiren Prof. Dr. Gümrükçü, “Bunları maalesef konuyu, süreci bilmeyen arkadaşlarımız gündeme taşıyor. Bu olayı uluslararası yasalara göre değerlendirmek doğru değil. Çünkü yasa uygulayacak bir ihlal yok. Olay tamamen politik. İki ülke arasındaki gerilim bittiğinde Bakan Kaya dahil, gerekli izinleri olan herkes Avrupa ülkelerine giriş-çıkış yapabilir” diye konuştu.

İLK KEZ BİR NATO MÜTTEFİKİNE UYGULANDI

Hollanda Televizyonu'nun değerlendirmesine göre, ilk kez bir müttefik ülkenin üst düzey yetkilisine böyle bir yaptırım uygulandı.

YORUMLAR 21
  • koçum 7 yıl önce Şikayet Et
    girse ne yazar girmese ne yazar. Rızkı veren Allah'tır. Bakanımızın gezeceği Anadolu Coğrafyası bize yeter.
    Cevapla
  • SARI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bacım, Ablam ve Kardeşim Tük anası Sizler gibi Cesur Bakanlar Varken Korkuya Gerek yok Gazanız Mübarek olsun ALLAH yar ve Yardımcın Olsun. Her zaman Yanınızdayız
    Cevapla
  • murat 12 7 yıl önce Şikayet Et
    Fırat 23 doğru söylüyor ne zaman dünya müslümanları birleştilerse o zaman dünya müslümanları rahatlayacak ne zaman bir binanın tuğlaları gibi oldular müminler o zaman zaferler daha rahat olacak zafer yakındır inşallah
    Cevapla
  • Fırat23 7 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir. adının avursturya hollanda almanya abd chp hdp pkk pyd daeş veya bilmem ne bela olduğunun bir önemi yok. ümmet bir olmadıkça içimizdeki fitne tükenmez.
    Cevapla
  • hehe 7 yıl önce Şikayet Et
    itiraz etme hakkı mı? kime olacak hollandaya mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!