Devletime kırgınım diyen darbeciye hakimden cevap

"Adalete ve milletime kırgınım" diyen FETÖ sanığına Mahkeme Başkanı "Sadece adalete mi kırgınsın, FETÖ'ye kırgın değil misin?" sorusunu yöneltti.

Devletime kırgınım diyen darbeciye hakimden cevap
Devletime kırgınım diyen darbeciye hakimden cevap
GİRİŞ 14.03.2017 17:33 GÜNCELLEME 14.03.2017 17:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 75 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürüyor. Tutuklu sanıklardan Gökhan Sancak'ın, "Siz nasıl mesleğinizle ilgili dosyaları normal şekilde karşılıyorsanız, biz de mermiye, tüfeğe, kamuflaja o gözle bakıyoruz. O yüzden olay günü fazla mermi almamız bizi şüphelendirmedi. Adalete ve milletime kırgınım" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, sanığa "Sadece adalete mi kırgınsın, FETÖ'ye kırgın değil misin?" sorusunu yöneltti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 72'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binada 2 numaralı salondaki duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Furkan Ceviz, 15 Temmuz günü olağan dışı tek durumun Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın denetlemeye gelmesi olduğunu belirterek, onun dışında kamp merkezinde farklı bir durumun yaşanmadığını söyledi.

Yat içtiması verilmesinin ardından yatmaya gittiklerini, tam o sırada tam teçhizatlı içtima olduğunun söylenmesi üzerine toplandıklarını belirten Ceviz, "Mermileri alıp otobüslere binerek yola çıktık. İlk durduğumuz yerde biraz kaldık, ikinci durduğumuz yerde sabaha kadar bekledik. Darbe girişimi olduğunu polislerden öğrendik. Vatan duygularıyla girdiğimiz okuldan, vatan haini olarak atıldık. Eğitim hayatına devam etmek için tahliyemizi istiyorum" dedi.

Yaklaşık 8 aydır tutuklu olduğunu ve mahkeme gününü iple çektiğini ifade eden tutuklu sanık Furkan Uzun ise olay günü her şeyin normal şekilde gerçekleştiğini anlatarak, köprüde durduktan sonra polis otobüslerine trafikten kurtulmak için bindiklerini zannettiklerini savundu.

Uzun, darbe girişimini götürüldükleri polis karakolunda öğrendiklerini öne sürerek, terör örgütü FETÖ ile ilgili hiçbir bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Okuldan ilişiğinin kesilmesi kararının da iptal edildiğini anlatan Uzun, "Bu sayede okul hayatım devam edebilecek, üniversiteye gidebileceğim. Ancak bu 8 ay, benim ve ailemin psikolojik ve fiziksel olarak zarar görmesi bile, suçsuz yere hapis yatmam, mağduriyetime yeterlidir" ifadelerini kullandı.

TAHLİYE OLURSAK...

Tutuklu sanık Furkan İslam Şen de tamamen saf ve milli duygularla okula girdiğini belirterek, FETÖ ile ilgili hiçbir bağlantısının mümkün olamayacağını savundu.

Savcılıktaki ifadesinde "Halk, Osmangazi Köprüsü'nü geçtiğimizde bize el hareketleri yapıyordu" dediğinin hatırlatılması üzerine, öyle bir şey dediğini anımsamadığını anlatan Şen, “Eğer tahliye olursak bu dava 'suçsuzluğumuzun ispatı', bizlerin 'namus davası' olur" şeklinde konuştu.

"FETÖ'YE KIRGIN DEĞİL MİSİN?

Tutuklu sanık Gökhan Sancak da olay akşamı kendilerine mermi verilmesinden hiç şüphelenmediğini dile getirerek, "Siz nasıl mesleğinizle ilgili dosyaları normal şekilde karşılıyorsanız, biz de mermiye, tüfeğe, kamuflaja o gözle bakıyoruz. O yüzden olay günü fazla mermi almamız bizi şüphelendirmedi. Adalete ve milletime kırgınım" diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hulusi Pur, sanığa "Sadece adalete mi kırgınsın, FETÖ'ye kırgın değil misin?" sorusunu yöneltti.

Sancak da adalete ve milletine kırgın olduğunu ancak FETÖ'ye kin ve nefretle baktığını belirtti.

Bu arada mahkeme Başkanı Pur, savunma yapan tüm sanıklara bugün de TCK'nın "etkin pişmanlık" maddesini hatırlatarak, terör örgütü FETÖ/PDY ile ilgili bildiklerini anlatmaları halinde lehlerine olan hükümlerin işleyeceğini anlattı.

FETÖ ile ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını ve bu örgütle ilgili bir şey bilmediklerini söyleyen sanıklara, mahkeme başkanı, "Hava Harp Okulunda nasıl bir yapılanma var? 2 yıldır orada okuyorsun ne gibi bir bilgin var?" diye sordu.

Mahkeme heyeti, 12 tutuklu sanığın savunmasını tamamladığı duruşmaya ara verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek okula geri dönebileceğim. Yine subay mı olabilecek bu?!
    Cevapla
  • CAN BAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocalarının bedduası tuttu oh olsun
    Cevapla
  • metin şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yokmuydu aranızda Ömer Halisdemir gibi bir tane adam yazıklar olsun size ,Bu Vatanın havası suyu zıkkım olsun
    Cevapla
  • adapazarlı 7 yıl önce Şikayet Et
    askeriyenin kapısından adımını ilk attıgın zaman emir komuta zincirini güzelce öğretirler hatta karşı gelindiğinde cayıdırıcı cezai işlemler oldugunu bir güzelce anlatırlar çavuşun bile dediğini yapmazsan başın ağrıyo ki koskaca komutan sana kalk dese kalkıyosun yat dese yatıyosun suçsuz yere eline silah al denilen çık denilen çok asker var ben buna inanıyorum tabi kesinlikle darbeye fetöye karşıyım ama aralarında çok masum suçsuz asker olduğuna ınanıyorum inş bunlar içlerinden ayıklanırlar vesselam
    Cevapla
  • Aşağılayan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüzdürler, hocaefendilerine küfredersin, seslerini çıkarmazlar. Hepsinin ortak özelliği onursuz ve şahsiyetsiz oluşlarıdır. 40 yıldır biliyorum çok şükür ve onların peşinden giden, aldanmış olsun olmasın, herkesten Allah katında şikayetçiyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz