Aydın Üniversitesi’nde başkanlık sistemi anlatıldı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Medeniyet Tasavvuru Gençliği (MTG) ortaklığında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde başkanlık sistemi anlatıldı.

Aydın Üniversitesi’nde başkanlık sistemi anlatıldı
Aydın Üniversitesi’nde başkanlık sistemi anlatıldı
GİRİŞ 20.03.2017 08:57 GÜNCELLEME 20.03.2017 08:57

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Medeniyet Tasavvuru Gençliği (MTG) ortaklığında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde başkanlık sistemi anlatıldı. TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın açılış konuşmasıyla başlayan programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen’in konuşmacı olarak yer aldı. Program, üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gördü.

Önen, 16 Nisan 2017 günü oylanacak olan 18 maddeyi tek tek açıklayarak destek olunması gerektiğini ifade etti ve yeni sistemde cumhurbaşkanının meclisi feshetme gibi bir yetkisinin olmadığını söyledi. Önen, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Biz rejim değiştirmiyoruz, bu çok net ve açıktır. Biz bir hükümet sistemini değiştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek adamlık, diktatörlük gibi cümlelerle ifade edilmesine de inanmayınız. Cumhurbaşkanımızın şimdiki yetkileri, yeni sistemdekinden çok daha fazla. Bunlara prim verilmemelidir. 1982 Anayasasındaki Cumhurbaşkanlığı tanımında Cumhurbaşkanı tam bir koruma altına alınıyor. Bütün vesayet kurumları üzerinde, her ne kadar parlamenter sistem olsa da üstünde sembolik diye başlayıp birçok yetkiyle donatılması doğru bir şey değildir. Yeni sistem diyor ki uzlaşın, birlikte olun, çözümler arayın ve Türkiye’nin önünü tıkamayın.”

Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz diyoruz ki yarın öbür gün Recep Tayyip Erdoğan olmasa da bu istikrar sürsün. Bugüne kadar darbeler nasıl olmuş Türkiye’de? Hiçbir şey bir darbeyi meşru gösteremez. Darbelere baktığımızda altından ekonomik kriz ya da siyasi istikrarsızlık çıkıyor.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı