Yol kesen Bulgar'dan Türkiye'ye komik cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bulgaristan’daki Türklere baskı yapıldığı yönündeki sözlerine Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev'den tepki geldi.

Yol kesen Bulgar'dan Türkiye'ye komik cevap!
Yol kesen Bulgar'dan Türkiye'ye komik cevap!
GİRİŞ 24.03.2017 12:11 GÜNCELLEME 24.03.2017 12:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulgaristan’daki Türklere baskı yapıldığı yönündeki sözlerine tepki gösterdi. 

Gazetecilere konuşan Radev, şu ifadeleri kullandı:

“Bulgaristan demokrasi dersi vermediği gibi, demokrasi dersi de almaz; özellikle hukukun üstünlüğüne saygı duymayan ülkelerden.”

ERDOĞAN: BASKILAR BİZİ ÜZMEKTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Ankara’da yaptığı konuşmada "Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği müktesebatı diyeceksin, öbür taraftan Avrupa Birliği müktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil" ifadelerini kullanmıştı.

Bulgaristan, 17 Mart’ta Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi başkent Sofya'ya çağırmıştı. Bulgar hükümetinin kararının gerekçesi Türkiye'nin Pazar günü yapılacak seçimlere müdahale ettiği iddiası. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de Türk partisi DOST'a destek verdiği gerekçesiyle önceki hafta Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

YOL KESMİŞLERDİ

Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi bazı siyasi partiler, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların Bulgaristan'a giderek oy kullanmalarını istemediklerini dile getirerek, Edirne'deki Kapıkule ile Hamzabeyli ve Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malotırnovo Sınır Kapısı'nın karşılarında yolları keserek eylem yapmıştı. 

YORUMLAR 7
  • izmitli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu sozu bizim kemal anlatmis onlara galiba hukukun ustunlugu .. bizde ustun olan sade ve sadece ALLAH tir siz neyiz kafasindasiniz bulgar
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah tır söferlerine sabir versin 20 km konvoy sırasinda bekliyorlardi simdi 50km bekletirler Allah yar ve yardimcilari olsun
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bak bak sıfata bak konusmaya bak.
    Cevapla
  • yiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    şu devlet kapıları bi açsa köpek gibi yalvarcaksınızda demekki daha zamanı var
    Cevapla
  • Kayılardan 7 yıl önce Şikayet Et
    hahaha öz güvene bak sen yaw. tek tek savaşta 10 gün dayanamayacak ülkelerin konuştuklarına bak hele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı