İddianamede 'komutan Akın Öztürk' ayrıntısı

Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, Akın Öztürk'ün FETÖ'nün komutanı olarak lanse edildiği ortaya çıktı.

İddianamede 'komutan Akın Öztürk' ayrıntısı
İddianamede 'komutan Akın Öztürk' ayrıntısı
GİRİŞ 31.03.2017 14:37 GÜNCELLEME 31.03.2017 15:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

İddianamedeki 7, girişimin askeri kanadının ise bir numaralı sanığı olarak gösterilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'e, "Anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast, yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı örgütü yönetmek, askeri komutanlıkların gasbı, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, kamu malına zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ibadethanelere zarar verme ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, Öztürk'ün, Yurtta Sulh Konseyi ve FETÖ/PDY'nin yöneticisi olduğu, suç tarihinde "orgeneral" rütbesiyle Yüksek Askeri Şura üyesi olarak görev yaptığı, darbe girişiminin organizasyonu ve eylemin icrasında görev aldığı, faaliyetleri bizzat gerçekleştirenlere de emir ve talimat verdiği belirtildi.

"İRTİBAT VE KOORDİNASYONU SAĞLADI"

Öztürk'ün cep telefonuna ait HTS analiz raporuna da yer verilen iddianamede, sanığın darbe girişiminin başladığı saatlerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında, komutanın genel sekreteri Albay Veysel Kavak ile telefon görüşmeleri yaptığı, karargah ile Akıncı Üssü arasındaki irtibat ve koordinasyonu sağladığına dikkati çekildi.

"KOMUTAN YOK, KOMUTAN AKIN ÖZTÜRK PAŞA"

Genelkurmay karargahındaki darbe faaliyetleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Bayram Aktan'ın, teşebbüs devam ederken Binbaşı Mehmet Akçara'ya yönettiği "Ne oldu, Komutan (Genelkurmay Başkanı) nerede?" sorusuna "Komutan yok, komutan Akın Öztürk Paşa." yanıtını aldığı da iddianameye girdi.

İddianamede, sanıklarından Fahri Kafkas'ın ifadesinde yer alan, şüpheli Mehmet Partigöç'ün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, karargahtan zorla götürüldükten sonra, tekrar izleme merkezine gittiği, emir astsubayının elindeki telefonu Mehmet Partigöç'e uzatarak, "Komutanım, Akın Paşa arıyor." dediği, Partigöç'ün telefonu aldıktan sonra Öztürk ile konuşurken "Komutanım, komutanı Akıncılar'a tahliye ettik, siz de oraya geçin." ifadelerini kullandığı da yer aldı.

İddianamede, "Beyanlardan da anlaşılacağı gibi şüpheli Akın Öztürk, darbe faaliyetinin yönetilmesinde ve organizasyonunda görev aldı, kendisine 1 numaralı komutan (Genelkurmay Başkanı) muamelesi yapıldı, şüpheli, Yurtta Sulh Konseyi'nde yönetici statüsünde görev aldı" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 8
  • Koca Seyit 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain eski kulağı kesiklerden.
    Cevapla
  • mıstık 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sana bu Cuma günü binlerce kez şükrediyorum. Bu kişilerin bu hallere düşmesi içler acısı. Allahım sen Reisimize güç ver kuvvet ver. Biliyorum ki her şey senin kudretindedir. Allahım sen kafirlere zafer nasip etme.
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Amiin amiiiiiiiin amiiiin milyonlarca kere amiiin inşaallah :-)))))))))))
    Cevapla
  • sonuna kadar EVET 7 yıl önce Şikayet Et
    Asın şunları haberlerini yüzlerini görmek istemiyoruz artık onların eline geçsek bizi asacaklardı yoksa
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Doģru söylüyorsun kardeş,hainler infaz listelerini bile yapmışlar :-(((((( Allah cc hepsinin bin türlü belasını versin inşaallah,darbeye destek veren herkim ise iki yakası bir araya gelmesin inşaallah amiiin !!!! Onca insanın yuvasına ateş düşürdüler :-(
    Cevapla
  • Elcibey 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdi biz onlari asalim ki, 70 nesle ibret olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Savcılar göreve
    Cevapla
  • BİLGİNAKREP 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu millete büyük tecrübe oldu. Bundan sonra darbeye kalkışıp halkına silah sıkanın canlı yakalanıp beslenip yargılanma hakkının olacağını düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek