Türk Büyükelçiye kurulan tezgah ters tepti!

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) parlamenterlerinin, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğini ziyareti sonrası açıklama krizi yaşandı.

Türk Büyükelçiye kurulan tezgah ters tepti!
Türk Büyükelçiye kurulan tezgah ters tepti!
GİRİŞ 01.04.2017 10:19 GÜNCELLEME 01.04.2017 10:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kürdistan Yurtseverler Birliği parlamenterleri dün Bağdat Büyükelçimizi ziyaret etti. Ziyaretten sonra yaptıkları şaşırtıcı açıklamada ise "Türkiye Kürdistan bayrağına karşı değil ve saygı duyuyor" dedi. Bunun üzerine Büyükelçisi Fatih Yıldız, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: Kürdistan bayrağının Kerkük’te devlet kurum ve kuruluşlarında göndere çekilmesine karşıyız. Irak milletvekillerine IKBY bayrağının Kerkük resmi binalarına çekilmesine karşıyız dedim, muhataplarım bunu iyi anladı”

Irak Parlamentosu’nda bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) parlamenterlerinden oluşan bir heyet, dün Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ni ziyaret etmişti.

Rûdaw’a konuşan KYB’li parlamenter Newzad Resul, “Türkiye Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın isteği üzerine bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Irak ve Kerkük’teki son gelişmeler ele alındı” demişti.

KERKÜK'TE KÜRDİSTAN BAYRAĞI

“Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi hakkında karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık” diyen Newzad Resul, şöyle devam etmişti:

“Büyükelçisi, Türkiye’nin Kürdistan bayrağına karşı olmadığını ve saygı duyduğunu iletti. Ayrıca Türkiye’nin Kerkük’teki sorunun Irak anayasası kapsamında çözüme kavuşmasına yönelik destek olacaklarını da söyledi. Toplantıda bölgedeki diğer gelişmeler konuşuldu.”

KYB’li parlamenter, “Fatih Yıldız, Kerkük’teki Türkmen ve Arap temsilcileriyle biraraya gelerek, Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi meselesini daha fazla büyütmemeleri konusunda konuşmuş” dedi.

RAHATSIZLIĞIMIZI İZAH ETTİK

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ise, Twitter hesabından Rûdaw Türkçe Servisi’ni etiketleyerek, şu açıklamaları yaptı:

“Bugün Irak Temsilciler Meclisi’ndeydik. Irak Temsilciler Meclisi'ndeki tüm muhataplarımıza, Kerkük'teki resmi binalara IKBY bayrağının bir emrivaki şeklinde çekilmesinden duyduğumuz rahatsızlık izah edildi.

Irak Anayasası’na aykırı olan bu davranış karşısında Türkiye'nin Irak'ın içişlerine saygı prensibine de uyarak, sessiz kalmayacağı da özellikle vurgulandı.

Türkiye ve Büyükelçiliğimiz konunun takipçisi olmayı sürdürecektir. Irak milletvekillerine IKBY bayrağının Kerkük resmi binalarına çekilmesine karşıyız dedim, muhataplarım bunu iyi anladı.”

YORUMLAR 4
  • kürtoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bu iş izim dahlimiz dahilindedir ve siyasi bir hamledir. barzani bizim ortadoğudaki eyalet valimizdir. herşeyi de detaylı mı açıklayacak bu devlet... Kafirlere karşı kurduğumuz kalelerden birisidir ikyb...
    Cevapla
  • Iyi bari... 7 yıl önce Şikayet Et
    Yağmasak da en azından gürlemişiz! Olay artık kaniksanılan "Fiili durum" mazeretini de baglanabilirdi!!!
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Musul ve Kerkük Birleşmiş Milletler kararına göre IRAK'ın değilse Türkiye'nindir.Bayrak değişmiş ise artık AY YILDIZLI Bayrağımızı dikme vakti gelmiştir.
    Cevapla
  • Esperado 7 yıl önce Şikayet Et
    Orta doğuda selammımızı alan bir onlar kaldı onlarda almasın ne gerek var bize herkez düşman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri