Halfeti'de 'Öcalan şov'a izin yok!

Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle Halfeti'nin Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlere izin verilmedi.

Halfeti'de 'Öcalan şov'a izin yok!
Halfeti'de 'Öcalan şov'a izin yok!
GİRİŞ 04.04.2017 15:45 GÜNCELLEME 04.04.2017 15:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması için doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlere, Valiliğin aldığı yasak kararı nedeniyle izin verilmedi.

Abdullah Öcalan’ın 68’inci doğum günü nedeniyle doğum yeri olan Halfeti'nin Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenler, Halfeti ve Birecik ilçelerinde güvenlik güçlerinin oluşturduğu 13 uygulama noktasından, valiliğin yasak kararı hatırlatılarak geri gönderildi. Ancak az sayıdaki Öcalan yanlısı, patika yollardan yürüyerek Ömerli Mahallesi'ne gitti. 

50 KİŞİ TOPLANDI

Öcalan'ın doğduğu ve şu an kardeşi Mehmet Öcalan'ın oturduğu eve İçişleri Bakanlığı'nca izin verilen çetabışının yeğeni HDP milletvekili Dilek Öcalan, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ile DBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan da gitti. Öcalan’ın doğduğu eve gelenlere tatlı dağıtılırken, evde toplanan yaklaşık 50 kişilik gruba konuşan DTP Eş Başkanı Leyla Güven, yasaklama kararı ve yoğun güvenlik önlemlerini eleştirdi.

Öte yandan Öcalan'ın doğum günü için Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyen HDP milletvekili Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Leyla Birlik, Saadet Becerikli ve İbrahim Ayhan izin alamayınca, DBP Halfeti ilçe binasında beklemeye başladı.

DTK BAŞKANI LEYLA GÜVEN GÖZALTINDA

Ömerli Mahallesi'nden ayrılan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni öğrenilemeyen Güven, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

YORUMLAR 4
  • Serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari da orda vurmaliydik. 50 PKK lı hazır yanyana.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    birde o dinsizin putu eksikti.vulan ne kadar put meraklısı var bu ülkede.
    Cevapla
  • sezgi. 7 yıl önce Şikayet Et
    bu hainleri fişlemekse fişlemek , tek tek tespit etmeli. ve bize rağmen suriyede ve ırakta bir pkk devleti kururlursa bu hainlerin ve destekçilerinin kimliklerini alıp vatandaşlıktan atmalı . suçlusu hapse sempatizanı sınırdışı edilmeli.
    Cevapla
  • antepli 7 yıl önce Şikayet Et
    kuş beyinliler Allah tez zamanda sizlerden temizlesin bu ülkeyi inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu