Erdoğan'ın 'Kerkük' restine Barzani'den cevap

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kerkük ile ilgili sözlerine cevap geldi.

Erdoğan'ın 'Kerkük' restine Barzani'den cevap
Erdoğan'ın 'Kerkük' restine Barzani'den cevap
GİRİŞ 05.04.2017 17:32 GÜNCELLEME 06.04.2017 13:08
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük'ün bütün etnik yapıların kenti olduğunu belirterek, "Kerkük'ün geleceğine Kerkük'te yaşayan bütün etnik yapılar birlikte karar verecek" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani, Rudaw Tv muhabiri Şifa Gardi'nin Musul operasyonu sırasında yaşamını yitirmesinin 40'ıncı günü nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Rudaw Tv'nin haberine göre konuşmasında gündemdeki konuları da değerlendiren Barzani, Kerkük’ün geleceğine, Kerkük’te yaşayan bütün etnik yapıların birlikte karar vereceğini söyledi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Başbakan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kerkük ile ilgili sözlerine ilişkin sorulan soruya, "Kürtler, ‘Kerkük sadece Kürt kentidir’ demiyor, bütün etnik yapıların kentidir. Kerkük’te Kürdistan bayrağı hep vardı ancak bana göre konu olduğundan fazla büyütülüyor. 2014 yılında Kerkük Musul’dan daha kötü durumdaydı. Peşmerge bu bayrak altında Kerkük’ü korudu. Peşmerge olmasaydı Kerkük’te ne Irak ne de Kürdistan bayrağı olurdu. DEAŞ'ın bayrağı olurdu. Bize göre; Kerkük Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin kentidir. Hepsinindir. Bu bir gerçektir ve biz de böyle diyoruz. Kerkük daha önce de, şimdi de, gelecekte de orada yaşayanlar için birlikte yaşamın kenti olmalıdır. Kerkük’te yaşayan etnik yapılar Kerkük üzerine karar vermelidir. Başka bir taraf Kerkük’ün geleceğine karar veremez" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 80
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kardeştir. Baskı ve ırkçı lık . Şiddet i besliyor. Demokrasi ve Diyalog hak arama yolu olmalı . Tevhid inancı mutluluk versin.
    Cevapla
  • Emir 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah herkes asıp kesiyor. Alırız, veririz, yıkarız, keseriz... Allah kocaman dünya yaratmış insanoğlu için birlikte yaşamayı öğrenemedik yıllardır. Herşey hoşgörü sükunet ile olur.
    Cevapla
  • Şef 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bak ben kürdüm pkk karşıyım Ama barzani çogu kürdün gözünde farklıdır bence türkiye yanında olmalı zıt gitmemizi isteyenler var dikkat edelim buna iranla karşı karşıya kalınabilir buda erbakan hocanın yıllar önce söylediği lafları gerçek oluyor
    Cevapla
  • aceb 7 yıl önce Şikayet Et
    şef kardeş barzani kimin oyuncağı onuda söyle barzani kendi başına mı hareket ediyor acaba
    Cevapla
  • Prof 7 yıl önce Şikayet Et
    kim yaşarsa yaşasın Kerkük bizim biline. Varsa diğer kerkükler onlara karışmayız.
    Cevapla
  • 1302HUD 7 yıl önce Şikayet Et
    Malazgirtttede bereberdik Çanakkalede de oyuna gelmeyelim hepimiz Hz. Ademden geldik babamız anamız bir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milletin aşına göz dikiyorlar: Hesap soracağız! 15 Mayıs 2024 gazete manşetleri
Dünyanın en hızlı savaş uçakları açıklandı! KAAN kaçıncı sırada?