Çelik: 'Bunlar bölücülük yapıyor'

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Türkiye’nin en önemli gündemi olan 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu çalışmalarını sahada sürdürdü.

Çelik: 'Bunlar bölücülük yapıyor'
Çelik: 'Bunlar bölücülük yapıyor'
GİRİŞ 07.04.2017 16:08 GÜNCELLEME 07.04.2017 16:12

Anayasa değişikliğine büyük destek

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, memleketi Alanya’da 16 Nisan referandumu mesaisine yoğun tempoda devam ediyor. En genç Milletvekililinin istakametinde Tepe, Bektaş, Hacımehmetli ve Dinek Mahalleleri vardı. Hemşerilerine Anayasa değişikliği teklifi paketini madde madde anlattı. Eski Türkiye’de ortalama 16 ayda bir hükümet değişikliği yaşandığını hatırlatan Çelik, Yeni dönemde ülkenin koalisyonlarla zaman kaybetmeyeceğini söyledi. 

‘’Mevcut sistem kriz üretti’’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetimde milli iradenin etkisinin artacağını vurgulayan Çelik, ‘’ Geçmişte 25 günlük hükümetler bile kuruldu. Kaoslar ülkenin gündemini meşgul etti. Mevcut sistem ekonomik kriz ve darbe üretti. Kısa ömürlü hükümetler Türkiye’nin ilerlemesine engel oldu. Devletin kurumları sahipsiz kaldı. Ülkemizi son 15 yılda istikrar sayesinde geldiğimiz seviyenin çok üstüne çıkardık. Kişi başına düşen milli gelirimiz iki katına çıktı. Yeni sistemde Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak. İstikrar kalıcı hale gelecek. Siyasi irade güçlenecek. Yeni sistemde artık siyasi çekişmeler olmayacak.16 Nisan’dan sonra Türkiye her alanda önde ve öncü olacak’’ dedi.

‘’Bunlar bölücülük yapıyor’’

Sena Nur Çelik, birlik ve kardeşlik mesajları verdi. Hayır kampanyası yürüten CHP’nin gerçek dışı iddialarına cevap veren Çelik, ‘’Bir milletvekili Evet çıkarsa denize dökeriz diyor. Bunlar bölücülük yapıyorlar. Kin ve nefret söylemleri ile kutuplaşmaya zemin hazırlıyorlar. Bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz, kurtuluş destanı yazdığımız günlerde denize döktüğümüz düşmanla milleti nasıl bir tutarsınız? Biz FETÖ’yü, PKK’yı denize dökeriz. Biz evet diyoruz. Hayır diyenlerin eleştirilerine cevabımızı veririz ama nefret söylemi kullanmayız. Biz bir olmaktan yanayız. Bu sözlere milletimiz en güzel cevabı 16 Nisan’da sandıkta verecektir’’ şeklinde konuştu. 

‘’16 Nisan mazlumların umudu olacak’’

Esed rejiminin İdlib’te kimyasal silahla yaptığı katliama sert tepki gösteren Sena Nur Çelik şunları kaydetti: Dünyanın gözü önünde 50’si çocuk 100’den fazla masum sivil kimyasal silahlarla öldürüldü. Suriye’deki dram vicdanımızı kanatıyor. İdlip’te işlenen insanlık suçu karşısında, çocukların acımasızca katledilmesi karşısında dünya yine sessiz. Biz bu barbarlığın karşısında olmaya, tüm zalimlere one minute demeye devam edeceğiz. 16 Nisan dünyanın her yerinde yardıma koştuğumuz mazlumların da umudu olacak.’’

Çelik, alkışlarla karşılandı

Sena Nur Çelik, Tepe, Bektaş, Hacımehmetli ve Dinek Mahalleleri’nde çiçeklerle ve alkışlarla karşılandı. Antalya Milletvekili hemşerilerine yapılan hizmetleri anlattı. 

Mahalle sakinleriyle selamlaştı, devam eden projelere ilişkin bilgi verdi. En genç milletvekili Saray Mahallesi’nde Esma Demir’in evinde kadınlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorulara cevap verdi. Kızlarpınarı Mahallesi’nde katıldığı toplantıda Alanyalılara Anayasa değişikliğinin önemiyle ilgili bilgi verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı