Diyarbakır Valiliği korkunç detayı açıkladı!

Diyarbakır Valiliği, dün Bağlar ilçesinde gerçekleşen saldırıda 1 ton bomba kullanıldığını açıkladı.

GİRİŞ 12.04.2017 12:19 GÜNCELLEME 12.04.2017 13:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada,

"Bağlar İlçesinde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde 11.04.2017 Salı Günü Saat 10.47 de sebebi henüz belli olmayan bir patlamanın meydana geldiği, olayda 1 sivil personelin ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü, patlamanın ardından Valiliğimizce yapılan basın duyurusu ile bildirilmişti. 
 
Yaşanan olay sonucunda 1’i polis, 2’si sivil personel olmak üzere toplam 3 emniyet personelimiz şehit düşmüştür.Patlama da yaralanan 1’i polis, 3’ü sivil vatandaş olmak üzere toplam 4 yaralımızın tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.

1 TON BOMBA KULLANILMIŞ
 
Konu ile ilgili yapılan araştırmada, Emniyet Müdürlüğü Ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldığı ve yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu değerlendirilen patlayıcı yerleştirildiği ve zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.
 
172 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, olay ile doğrudan ilişkisi olduğu değerlendirilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.Ayrıca, Terörle mücadele kapsamı çerçevesinde, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile terör örgütü ile iltisakı olduğu değerlendirilen, 12.04.2017 tarihi saat 12.00 itibariyle 172 şüpheli daha gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin soruşturma işlemleri devam etmektedir." denildi

YORUMLAR 18
  • Tuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam farz oldu ayrı konu fakat polis resmen uyuyor. ya arkadaş siz ne iş yaparsınız orada. istihbarat. aylık etrafı kontrol etsenize be kardeşim.
    Cevapla
  • ubdjkg 7 yıl önce Şikayet Et
    bu saldırıda kimin parmağı varsa. Allahın gazabı üzerine olsun. Allah bela ve nusubetini versin. aminnn
    Cevapla
  • SELÇUK 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam farz oldu. Birton bomba oraya tekparça bomba olarak gitmiyor çeşitli maddeler halinde gidiyor idam şart, ey sayın yetkililerim
    Cevapla
  • B. Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç mantıklı gelmemişti zaten aracın patlaması Allah korumuş yine 1 ton bombayla çok daha büyük bir facia olabilirmiş. Şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyorum mekanları cennet olsun.
    Cevapla
  • ramazan 37 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın kardeşlik nagralari atan hdp nin iğrenç belediyesinin işlerini görün... Hdp oy atanlarda haram zehim zikkim olsun bu memleketin ekmeği suyu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber