The Economist'e 'kapak' tepkisi!

The Economist dergisinin "Türkiye diktatörlüğe kayıyor" kapağına Hükümet'ten ilk tepki Bekir Bozdağ'dan geldi.

GİRİŞ 13.04.2017 16:05 GÜNCELLEME 13.04.2017 16:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’nın Etimesgut İlçesi’nde katılacağı program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. The Economist Dergisi’nin halkoylaması öncesi çıkacak sayısındaki kapaktan verdiği yorumu eleştiren Bakan Bozdağ, “Görüyoruz ki onları çok büyük bir telaş, korku sarmış durumda. Eminim ki Türk halkı Pazar günü yapılacak halkoylamasında The Economist’te kapak olacak bir cevabı sandıkta verecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk halkının 15 Temmuz gecesi duruşları ve mücadeleleri ile demokrasi kahramanı olduklarını belirten Bakan Bozdağ, batılı ülkelerin bu kahramanlığı ve mücadeleyi görmek istemediğini vurguladı.

Bakan Bozdağ’ın konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

BASIN İLKELERİNE RİAYETSİZLİK

The Economist Dergisi’nin yaptığı çok büyük bir saygısızlıktır. Basın ilkelerine riayetsizliktir. Ama öte yandan da çok büyük bir özensizlik de yapıyorlar. Çünkü Almanlar biliyorsunuz, Türkçe manşet attılar, hiç olmazsa Türkçe manşet atsalardı amaçlarına daha çok ulaşırlardı. Çünkü İngilizceyi herkes bilmiyor. Gördüğünüz gibi İngilizce manşet atmışlar. Ben diyorum keşke Türkçe manşet atsalardı. Başka televizyonlar, batıda Türkçe haberler, programlar yapıyor, gazeteler Türkçe manşetler atıyor. The Economist bu açıdan fazla akılcı davranmamış, onu buradan ifade etmek isterim.

TELAŞ VE ENDİŞE İÇİNDELER

Türkiye’de yapılacak halkoylamasında Türk halkı İngiltere’nin hükümet sistemini değiştirmek için oy kullanmayacak, İngilizler de Türkiye’deki hükümet sisteminin değişmesi hakkında oy kullanmayacak. Tamamen Türk halkı kendi ülkesinin hükümet sistemini değiştirip, değiştirmeyeceğini oylayacak ve bunun kararını verecektir. İngiltere’deki medyanın ve Avrupa’daki bazı ülkelerin, Avusturya, Hollanda, Almanya başta olmak üzere Türkiye’deki halk oylamasından ve sistem değişikliğinden bu kadar rahatsız olmalarını anlamakta zorlanıyorum. Onları ne ilgilendiriyor bu konu, neden rahatsız oluyorlar, neden telaş içindeler, neden korkuyorlar? Onu açıklamış olsalar Türk halkı da bunları öğrenmiş olsa. Ama görüyoruz ki onları çok büyük bir telaş, korku sarmış durumda. Eminim ki Türk halkı Pazar günü yapılacak halk oylamasında The Economist’te kapak olacak bir cevabı sandıkta verecektir.

SANDIKTAN ‘BİZİM İŞİMİZE KARIŞMAYIN’ CEVABI ÇIKACAKTIR

Almanya, Avusturya, Hollanda diğer ülkelerin hepsine de en güzel cevabı milletimiz sandıkta verecek, Türk milletinin ve Türkiye Devleti’nin geleceğine dair kararları batılılar, The Economist gibi dergiler veya Türkiye’ye düşmanlık yapanlar vermeyecektir. Türk halkı verecektir. ‘Bizim içimize, bizim işimize karışmayın’ diye büyük bir cevabı onlara vereceklerine ben yürekten inanıyorum. Benim görüşüm bu kadar müdahil olmalarının sebebi yeni sistemin Türkiye’de siyasi istikrarı, sistemin zorunlu ve doğal sonucu olarak kalıcı tesis etmesi, güçlü iktidar kurması ve hızlı karar alma ve etkin yönetimle Türkiye’ye kazandıracaklarından endişe ettikleri için bu sistem değişikliğine karşı çıkıyorlar.

YORUMLAR 5
  • ses 7 yıl önce Şikayet Et
    bu referandum türkiyeyi değil asıl birilenin tahtını fena sarsacak
    Cevapla
  • eyu 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan için değil , her doğan için "EVET"
    Cevapla
  • kılıç 7 yıl önce Şikayet Et
    it ürür kervan yürür......
    Cevapla
  • Cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünynın Dört Biryanını Sömüren İşgal Eden İngiliz Kraliçesinden Daha İyi Diktatör Kim Olabilirki?
    Cevapla
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    her bir EVET hiristiyan haçlı EMPERYALİZMİNE vurulmus bir tokattır ..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray-Sivasspor! CANLI
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı