Çelik: 'İstikamet: istikrar, istiklal, istikbal'

En genç milletvekili AK Partili Sena Nur Çelik, 16 Nisan referandumuna mesaisine hız kesmeden devam etti.

Çelik: 'İstikamet: istikrar, istiklal, istikbal'
Çelik: 'İstikamet: istikrar, istiklal, istikbal'
GİRİŞ 15.04.2017 12:34 GÜNCELLEME 15.04.2017 12:47

ALANYA VE GAZİPAŞA İLÇELERİNDE EVET SESİ YANKILANDI

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Türkiye’nin tarihi seçimi 16 Nisan referandumu maratonuna yoğun mesai ile devam etti. Alanya ve Gazipaşa İlçeleri’nde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kazanımlarını her yönüyle anlattı.

Anayasa değişikli teklifinin maddeleriyle ilgili soruları yanıtladı. ‘’Millete rağmen siyaset olmaz. Türkiyesiyasetine yeni dönemde farklı bir anlayışla yön vereceğiz. 16 Nisan’dan sonra Türkiye yoluna koşarak devam edecek’’ dedi. 

‘’İSTİKAMET: İSTİKRAR, İSTİKLAL, İSTİKBAL’’

Sena Nur Çelik, Türkiye’ye güç ve zaman kaybettiren darbe Anayasasının yıllardır milletin belini kırdığını söyledi. Büyük değişimin zamanın geldiğini belirten Çelik, ‘’1982’de darbecilerin hazırladığı Anayasa hurdaya döndü. Artık tekerlekleri dönmüyor, motoru çalışmıyor. Eğer bu sistem değişmezse eski sıkıntılar tekerrür eder. 67 yıldır bu sistemle yönetiliyoruz. 1 başbakan darağacına gönderildi. Yapılan 5 darbe ülkemizde ağır yaralar açtı, büyük acılar yaşattı. 28 Şubat post modern darbesi geleceğimizden çaldı. Yıllarca kurumlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanları kavga etti. 68 siyasi parti kapatıldı. 2007’de kapatma davası açılan Ak Parti direkten döndü. 15 Temmuz ihanet girişimi ile Türkiye’ye kanlı bir kabus gecesi yaşattılar. Kahraman milletlimizi ezip geçemediler. Bu ülke o karanlık gecede demokrasiye olan inancını, milli iradeye olan bağlılığını bir kez daha dünyaya haykırdı. Bütün hain planları, oyunları bozarak bugünlere geldik. 16 Nisan’da inşallah artık bu çatışmacı sisteme son veriyoruz. Yürüyüşümüzün istikameti istikrar, istiklal ve istikbal olacak. 16 Nisan’da halkımız kararını verip noktayı koyacak. Millet, kendisine tepeden bakan, milli iradeye saygı duymayan, darbelerden ve vesayetten beslenen zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına gömecek.‘’ şeklinde konuştu. 

‘’16 NİSAN'DA TEK YÜREK, TEK YUMRUK OLACAĞIZ’’

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Antalya Milletvekili, net mesajlar verdi. Operasyonların yeni dönemde hız kazanacağını belirten Çelik; ‘’Terör örgütleri ve arkalarındaki güçler aynı masada buluştu. Hep birlikte hayır çıksın diye çabalıyorlar. İstedikleri kadar bağırsınlar hepsini püskürmeye devam edeceğiz. Yurt içinde Türk silahlı kuvvetlerimiz etkili operasyonlar yürüttü. PKK terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır kaybını verdi. Sınır ötesinde de yerli savunma sanayimizle hainlerin belini kırdık. Teröre karşı yürüttüğümüz operasyonlara kararlılıkla devam edeceğiz. FETÖ terör örgütü ile kararlı mücadelemiz sürüyor. Ülkemizde darbe yapmaya kalkışan hain teröristlere bunun hesabını soruyoruz. Bedelini ağır ödeyecekler.Fırat Kalkanı Harekatı ile de DAEŞ terör örgütünü Cerablus, Dabık ve El Bab’dan püskürttük. Sınır hattımızı teröristlerden temizledik. Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD tarafından bir terör devleti kurulmasını engellemek için mücadele ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı. 

Alanya ve Gazipaşalılara seslenen Çelik, Türkiye’nin kardeşliği ve bütünlüğü için evet çağrısı yaptı. ‘’Siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakıp memleketimiz için tek yürek, tek yumruk olacağız. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun vatanın tarafında yer alacağız.’’ dedi.

ESNAFA KARANFİL DAĞITTI, SOHBET ETTİ

En genç milletvekili Sena Nur Çelik ve Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Berberoğu, Alanya’yı adım adım gezdi. Çelik ve Berberoğlu, Balık Hali’nde esnafla sohbet etti, karanfil dağıttı. Çelik daha sonra Alanya Otagarını ziyaret etti. Hemşerileri ile Türkiye’nin geleceğinin oylanacağı 16 Nisan referandumunun önemini anlattı. Çelik otogar taksi durağında taksicilerle çay içti. Gülümseten diyaloglar yaşandı. Antalya Milletvekili Atatürk Caddesi’ndeki dükkanları uğradı. Esnafa karanfil vererek bol kazançlar diledi. 

Çelik ikinci durağı Gazipaşa İlçesi’nde coşkuyla karşılandı. Alanya ve Gazipaşa’dan güçlü Türkiye için evet sesleri yükseldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!