Cem Küçük hakkında suç duyurusu!

İHH, gazeteci Cem Küçük'ün Mavi Marmara'ya yönelik ifadelerine yönelik suç duyurusunda bulundu.

GİRİŞ 21.04.2017 13:33 GÜNCELLEME 21.04.2017 14:10
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadelerde Mavi Marmara katılımcılarına hakarette bulunduğu belirtilen Cem Küçük hakkında, İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri ile Mavi Marmara'da şehit olanların yakınları, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek suç duyurusunda bulundu. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez, Cem Küçük'ün 17 Nisan'da Mavi Marmara'yı organize edenlere, katılımcılarına ve o düşünceyi temsil eden kesimlere hakaret içeren beyanlarda bulunduğunu söyledi.

Sözlerinin tartışılmaya başlaması üzerine Küçük'ün samimi olmayan bir özür beyanında bulunduğunu ancak, bir sonraki gün çıktığı televizyon programında Mavi Marmara organizasyonuna ve İHH'ya yönelik tehditlerine devam ettiğini söyledi. 

"KÜÇÜK, BU DÜŞÜNCEDE OLAN İNSANLARLA MAHKEMELERDE TEK TEK KARŞILAŞACAK"

Sönmez, "Hatta hızını alamadı, tweet atanları tek tek listelediğini ve bunlarla ilgili hesap soracağını söyledi. Biz çok zahmet vermeyeceğiz, zaten Cem Küçük, bu düşüncede olan insanlarla mahkemelerde tek tek karşılaşacak. Türkiye'de şuan da 50'den fazla ilde Mavi Marmara yolcuları ve gönül verenler adliyelerde suç duyurusunda bulunuyor" diye konuştu. Sönmez ayrıca, Cem Küçük hakkında ayrı ayrı tazminat davası da açacaklarını söyledi. 

"EKRAN DELİKANLILARI..."

Mavi Marmara katılımcılarından Adem Özköse de, Mavi Marmara yürüyüşüne solcuların ve Kemalistlerin de aralarında bulunduğu her kesimin saygı duyduğu ve asla laf söylemediğini vurgulayarak, "Muhafazakarları temsil ettiğini söyleyip televizyonlara çıkan bir grup kendini bilmez, bir grup küçük adam, ekran delikanlıları laf söylemeye çalışıyor" dedi. 

Grup, açıklamanın ardından hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunmak üzere adliye binasına girdi. 

DİLEKÇEDEN...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, gazeteci Cem Küçük'ün 17 Nisan'da katıldığı bir televizyon kanalında Mavi Marmara davası ve katılımcıları hakkındaki beyanları nedeniyle "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından hakkında dava açılarak cezalandırılması talep edildi. Aynı nedenle İstanbul dışında 50 şehirde daha Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 43
  • akın 7 yıl önce Şikayet Et
    Mavi marmarada şehit olanlar inançlı ve saf insanlardı. organizasyonun içinde olan Dilipak ve benzerleride son anda gemiden kaçanlardı. Olay gerçekten imanl insanlar için üzücüydü ama bu olayın arka planındakiler hiç te masum değil bence
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    tezcan tasavvuf ehline müşrik dedi. dünyadaki milyonlarca müslüman a böyle dil uzatanlara, hadis inkarcılarına, mezheblere hakaret edenlere kimse gıkını çıkaramıyor neden???
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayırcı zihniyetler Sandıklarda Mühürsüz zarf sürerek Referandumu iptal ettirmeye kalkarken EVET çıkması için gece gündüz çalışan Cem Küçükle uğraşmak Hainlerin ekmeğine yağ sürmektir... yazıklar olsun!
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerini, Mavi marmarada ölenlere değil o düzeneği kurup uluslar arası kamuoyunda türkiye ye zarar vermek isteyenlere söylemiştir. Bu bir gerçek mavi marmara da masumlar öldü ama işi organize eden dış kaynaklar hiçde masum değildi.
    Cevapla
  • efewxq 7 yıl önce Şikayet Et
    batı sizi ne hale getirmiş ise melekelerinizi kaybetmişsiniz. yani bunumu demek istiyorsunuz müslümanlar beceriksiz hiç bir şey pilanlayamaz ve hiç bir şey yapamazlar? kesin şunuda iddia edersiniz Fatih sultan mehmet istanbulu almayı pilanlamadı daha askerlik çağında idi batılılar pilanladı öylemi?
    Cevapla
  • Nurullah19 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya cem küçüğün mavi marmarada ölenlere hakeret etiği Konuşmasında geçmiyor bir konuşmasında mavi marmarada ölenlerin şehit lerimiz dediğini duydum. O bazı kişilerin öne çıkarak gemideki kişilerin hayatını tehlikeye attıklarını akılane hareket etmediklerini söylüyor iyi analiz edilmesi gerekir dopra dopra konuşması cesaretli bir gazeteci imajı veriyor yinede kelimerine dikkat etmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?