CHP'den son dakika YSK hamlesi

CHP, mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay'a başvurdu. CHP yürütmenin durdurulmasını da istedi.

CHP'den son dakika YSK hamlesi
CHP'den son dakika YSK hamlesi
GİRİŞ 21.04.2017 14:04 GÜNCELLEME 21.04.2017 16:12
Bu Habere 257 Yorum Yapılmış

CHP, mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay'a başvurdu. CHP yürütmenin durdurulmasını da istedi.

TEZCAN AÇIKLAMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay'da dava açıyoruz" dedi. CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararıyla ilgili Danıştay'a başvuracağını duyurdu. 

CHP'li Tezcan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay'a dava dilekçesinin bugün verileceği belirterek, şunları kaydetti:

"Mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay'da dava açıyoruz. Ayrıca dava sonuna kadar halkoylaması sonuçlarının kesinleştirilmesinin önlenmesi için yürütmeyi durdurma talep ediyoruz. Avukatımız Atilla Kart bugün Danıştay'a dava dilekçesini verdikten sonra saat 16.00'da YSK önünde gerekli açıklamaları yapacaktır. İster hayır ister evet demiş olsun oy kullanan 49 milyon vatandaşımızın hakkını korumak için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 257
  • mahirseviyesizler. 7 yıl önce Şikayet Et
    benim hakkımı savunmak size düşmedi.
    Cevapla
  • Kanuncu 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç kabullenecek cinsten değil. Mühürsüz oyların kabul edilmesi hem kanuna ve hemde vicdana ters. Bunun giderilmesi gerekir.
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP= Çalışmam, Çalıştırmam..! Yeni sistemde Muhafazakar seçmenden oy alması gerek.Asıl hazmedemedikleri bu.
    Cevapla
  • nurullah19 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar fosilleşmiş eski zihniyet Bunlar Hala yargıda askeriyede Acaba olaki bizi destekliyecek Haksızda olsak bi tür oyunlarla sırtında taşıyacak kişilerin kalıp kalmadığını test edip meded umuyorlar .Haksızda sayılmazlar bunların var oluş felsefeleride böyle kurulmuşdur...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kızgın,ideolojik ihtiraslı, üstü üstüne akı sofralarında boşboğazlık yapmaya meyillilere ve uluslararası efendilerine yönelik girişimlerdir.Tepe yönetimine yönelik tepkileri, umut ve hukuki yollarla başaracağız beklentileriyle oyalayıp, liderlik koltuğunda kalmak.Kaybeden, onuru incinmiş bir insanın bak görürsünüz ben ne yapacağım havaları yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı