24 Nisan okullar tatil mi? Pazartesi yoklama alınacak mı?

Tatil planı yapan binlerce kişi 24 Nisan pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusunu sormaya başladı? Özellikle resmi tatillerde plan yapanların merak ettiği 24 Nisan okullar tatil mi? MEB'ten açıklama var mı?

24 Nisan okullar tatil mi? Pazartesi yoklama alınacak mı?
24 Nisan okullar tatil mi? Pazartesi yoklama alınacak mı?
GİRİŞ 22.04.2017 12:50 GÜNCELLEME 22.04.2017 12:50

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ardından öğrenciler ve veliler 24 Nisan'da okulların tatil olup, olmayacağını merak ediyorlar. Bir çok öğrenci tarafından araştırılan bu sorunun cevabı hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Peki 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? Öğrenciler 24 Nisan pazartesi günü yoklama alınıp alınmayacağını merak ediyor. İşte konunun detayları

24 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

24 Nisan Pazartesi okullar tatil mi MEB son dakika açıklaması geldi. 24 Nisan pazartesi günü okullar tatil olmayacak. Hafta sonuna denk gelen 23 Nisan törenler bugün yapılacak ve yoklama sistemi devam edilecek. Özellikle devamsızlık sıkıntısı olan tüm öğrencilerin bugüne dikkat etmeleri şart. Her sene resmi tatil olarak ilan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da hafta sonuna denk gelen resmi tatillerden.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir duyuru yapması halinde detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

23 NİSAN'I NEDEN KUTLUYORUZ?

TBMM'nin açılışından 2000'li yıllara kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bu ulusal bayram konusunda eksik bilgilenme ve yanlış tarihlendirmeye çokça rastlanmıştır. Hatta bazı tarihçilerce böyle bir günün tarihinin genişçe araştırılmamış olması büyük bir eksiklikti. Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın 1997'de yayımlanan bir makalesiyle bu eksikliği gidermeye çalışmıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ortaya çıkışında 3 ayrı bayramın payı vardır. Çocuk Bayramı tamamen ayrı bir kavram olarak gelişirken, Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Bayramları baştan ayrı bayramlarken, birleşmişler; en son da onlara Çocuk Bayramı katılmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar