PKK militanları birbirine düştü! Çatışma çıkabilir

Musul'un Sincar ilçesindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik TSK'nın düzenlediği hava harekatından sonra örgüt bölgedeki kamp sayısını azaltmaya başladı.

GİRİŞ 01.05.2017 13:25 GÜNCELLEME 01.05.2017 15:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyindeki Musul iline bağlı Sincar İlçesindeki Peşmerge Komutanı Kasım Şeşo, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütü PKK hedeflerine yönelik düzenlediği hava operasyonundan sonra örgüt bölgedeki kamp sayısını azaltmaya ve yerlerini değiştirmeye başladığını bildirdi.

SİNCAR'DAN KAÇIP BAŞKA BÖLGELERE KAMP KURUYORLAR

TSK'nın hava harekatından sonra Sincar'daki örgüt militanlarının hareketliliğinde büyük bir azalmanın meydana geldiğini belirten Şeşo, "Hava saldırısından sonra, militanlarda büyük bir kayıp ve maddi hasar meydana geldi. PKK, muhtemel hava saldırılarından korunmak için Şengal (Sincar) Dağı'ndaki kamp sayısını azaltmaya başladı. Bunun yanında başka bölgelerde gizlenmek için yer arayışı içerisine girdi" ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ, HER AN ÇATIŞMA ÇIKABİLİR

Türkiye'nin önemli hamlesinden sonra örgütün Sincar Dağı'nda yer alan teröristlerin telaşa kapıldığını dile getiren Şeşo, örgütün durumu kontrol altına alamadığını ve militanlar arasında itaatsizliğin başladığını söyledi. Şeşo, "Durum bu şekilde devam ederse, militanlar arasında her an bir çatışma çıkabilir" dedi.

TSK'NIN OPERASYONUNDAN SONRA 89 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

TSK, bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik 25 Nisan'da gerçekleştirilen hava harekatı sonucu Sincar Dağı bölgesinde bulunan PYD/YPG/PKK kamplarındaki 40'tan fazla terörist, Karaçok Dağı bölgesindeki PYD/YPG/PKK üslenme alanında da 4'ü üst düzey olmak üzere 49 örgüt mensubu etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • elgari 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahim onlarin kalbine oyle bir korku ver ki ödleri agizlarindan ciksin bizede öyle guc verki dunyaya meydan okuyalim .ki senin duzenine karsi seytana usak olmuslara haddini bildirelim .rabbim tuzak kuranlarin en hayirlisisin.sen kendini yucelttigini gibisin.sen bizim rabbimizsin yanliz sana yoneliriz.bize ve muslumanlara aci.
    Cevapla
  • Sosyal Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    PeKaKa, insan düşmanı ve özellikle Türklerin ve Kürtlerin düşmanı vampir bir örgüttür. Yaşasın insanlık; kahrolsun batılılar ve onların taşeron örgütleri...
    Cevapla
  • Hmd 7 yıl önce Şikayet Et
    Birbirinizin kanını için pis sırtlanlar.Birbirinizi yiyin ki bize iş kalmasın
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    ara vermeyin operasyona devam adin kökü kazınana kadar
    Cevapla
  • JMK BORA 12 7 yıl önce Şikayet Et
    Azaltın ve bir yere toplanın ki gebermeniz kolay olsun. Tek atışta onlarca köpek gebertelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kredi açıklaması
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı