Gümrük muhafazadan 'yeni imaj' talebi

'Üniformamız zabıtayla karıştırılıyor, esnaf bizden kaçıyor' diyen gümrük muhafaza memurları, Bakan Tüfenkci'den yardım istedi. Talimat verildi, modacılarla çalışma başlıyor.

Gümrük muhafazadan 'yeni imaj' talebi
Gümrük muhafazadan 'yeni imaj' talebi
GİRİŞ 02.05.2017 10:28 GÜNCELLEME 02.05.2017 10:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçen hafta bakanlığın il müdürlerini, toplayarak sorunlarını dinledi. Gümrük muhafaza personel, lacivert olan üniformalarının yenilenmesini talep etti. 

Muhafaza memurları, üniformalarınının zabıtalarla karıştırıldığını belirterek bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.  Ekipler, esnaf ve pazarcının 'zabıta geliyor' diyerek kendilerinden kaçtığını anlattı. 

ANKETLE SORULACAK

Bu talep üzerine Bakan Tüfenkci, modacılarla görüşülmesi, daha estetik ve şık üniformalar tasarlanması talimatı verdi. 

Talimatların ardından bakanlık modacılarla irtibata geçerek, kadın ve erkek gümrük muhafaza elemanları için ayrı ayrı tasarım yaptırılması hazırlıklarına başladı. Yeni renk ve model seçenekleri  personele gönderilerek anketlerle görüşleri sorulacak. Bakanlık, yeni üniformalar için bütçe de ayıracak. 

YORUMLAR 7
  • Birisi-22 6 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük muhafaza memurlarının, Zabıtanın görev yaptığı ne işi var ki? Zabıta belediye sınırları içerisinde, gümrük muhafaza memurları Gümrük sahası içinde görev yaparlar
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    polis değişmesi lazim özel güvenlik değişmesi lazim güvenlikte kravat ne ışi var adam tutsa kravattan inek gibi dolandiracak.... daha heyecanverici ve güvenilir elbiseler lazım
    Cevapla
  • yavuz 71 6 yıl önce Şikayet Et
    Ozel guvenlik sektörü bitti artik 5188 yasayi cikartan hukemet özenti meslek gorunumunde polisden fazla sayisi var ama bu islerin can guvenlgi yok yipranma payi yok reis bile istemiyor bu adamlar ne yapsin......
    Cevapla
  • fenerli 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla iş yapmadıklarından daha rahat kıyafet istiyorlar gibime geldi. mesela eşofman olsa fena olmazdı hani der gibiler :)
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Gümrükçülerin elbisesinden önce kafasını değiştirmek gerekir.Milletin gözündeki gümrükçü imajı hiç iyi değil.Bilmem hangi kapıya gitmek için araya adam sokmalar,telafuz edilmeyecek yüksek nakit dönmesi bilinmeyen şey değil.Hatta ben şu kapıda2 sene görev yapsam yeter diyen gümrükçülerde yok değil.
    Cevapla
  • trabzonsporlu 6 yıl önce Şikayet Et
    bence ilk başta polisin üniformasının dizayn edilmesi lazım kumaş pantolon yerine keten pantolon olmalı yunus polisi ve çevik kuvvet elbisesi tarzlarında olabilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak