Ruslar batan geminin peşinde!

Kilyos açıklarında batan Rus istihbarat gemisi “Liman” için Rusya Deniz Kuvvetleri harekete geçti.

GİRİŞ 02.05.2017 11:11 GÜNCELLEME 02.05.2017 11:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İstanbul- Kilyos açıklarında 27 Nisan Perşembe günü Karadeniz'de  yaşanan yoğun siste Togo bayraklı canlı hayvan gemisi “Youzarsif” ile çarpışıp  ağır yara alan ve 3 saat sonra 18 mil açıkta batan Rus istihbarat gemisi “Liman” için Rusya Deniz Kuvvetlerinin en önemli araştırma ve kurtarma gemisi “Seliger” ve yeni nesil kurtarma gemisi 60 metre uzunluğundaki  “ SB-739” gönderildi.

SELGENGER VE SB 739'DA DENEYİMLİ DERİN DENİZ DALGIÇ EKİPLERİ BULUNUYOR

Deniz trafik haritalarında  kazının tam bulunduğu 18 mil açıkta  enkazın üzerinde duran 60 metre uzunluğundaki tam donanımlı Seliger gemisi 16 gemici ile 9 uzman araştırma görevlisi bulunuyor.Gemide ayrıca askeri personelden oluşan derin deniz dalgıç ekibi de görev yapmakta.

BATAN GEMİDEKİ CİHAZLARA ÖNEM VERİLİYOR,GEREKİRSE TAMAMI ÇIKARILACAK

Rus denizcilik kaynakları  gemilerde bulunan  ekiplerin Rus istihbarat gemisi “Liman” daki  hassas cihazların çıkarılması için çalışacaklarını, derinliğin ve Karadeniz hava koşullarının zorlu olduğunu belirterek gerekirse geminin tamamının çıkarılması üzerine çalışılacağı belirtiliyor. Rus donanmasında görev yapan “Liman” 1990'dan 2010'a kadar Akdeniz’de önemli görevlerde bulundu liman  Yugoslavya’ya yapılan NATO askeri operasyonları da Adriyatik Denizi’nden yakından izledi.

ULUSLARARASI SULAR OLDUĞU İÇİN HAKLARI VAR

Bu arada  Türk makamları  batan Liman istihbarat gemisinin uluslararası sularda olduğu için Rus hükümetinin batığın araştırma ve çıkarmaya hakkı olduğunu, henüz bir yardım talebinde bulunulmadığını ve gemilerin bölge olduğunun bildiğini belittiler.

HASAR 3 SAAT DAYANABİLDİ

27 Nisan’da Kilyos’un 18 mil açığında  Togo bayraklı  canlı hayvan  gemisi Youzarsif ile yoğun siste çarpışan Rus Donanması istihbarat gemisi Liman mürettebatı  Kıyı Emniyeti ve Türk donanması tarafından kurtarıldıktan 3 saat içinde saat 14:48 sularında batmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bu gemiyi çıkarmayamı geliyor yoksa başka birşeylermi arayacaklar bunlara dikkat etmek gerekiyor çünkü onlardan herşey beklenir
    Cevapla
  • Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden kanal İstanbul projesinin hayata geçmesini dört gözle bekliyoruz.
    Cevapla
  • DİKKAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Batan Rus İSTİHBARAT GEMİSİ kasıtlı olarak İstanbul açıklarında batırılmış olabilir mi? Bu vesile ile Rus gemileri dikkat çekmeden bu noktada bir kaç ay kalabilecekler. Kurtarma işlemine bizden bir ekibin katılması sağlanmalı. Orada ne yaptıklarından haberdar olmalıyız.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Geminin battığı yerde çok büyük bir doğalgaz yatağı var. Rezerv belirleme çalışması yapıyor olabilirler. Ayrıca geminin battığı yer üçüncü hava alanının hemen açıkları. ayrıca yapımı planlanan "Kanal İstanbul'un" Karadeniz'e çıkış rotası. Deniz dibine burayı sürekli dinleyebilecekleri bir cihaz yerleştiriyor olabilirler. Biraz uçuk olacak ama buraya küçük çaplı füze batarya sistemi de yerleştiriyor olabilirler. Konu vatan savunması olunca kafamda kırk tane tilki dolanıyor, bütün olasılıklar mantar gibi ortaya çıkarıyor. : -)
    Cevapla
  • Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Gemiyi çıkarıp inceleyin.S300lerini öğrenseniz yeter.
    Cevapla
  • bursadan 6 yıl önce Şikayet Et
    başkalarını dinlerken,üzerine gelen geminin sesini duymamışlar ....:)
    Cevapla
  • ankara 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru bi başka bakış açısıyla istihbarat gemisi üzerine doğru gelen yük gemisinin istihbaratını alamamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?