19 yıl önce Türkiye'ye mülteci olarak gelmişti!

19 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye mülteci sıfatıyla gelen Sierra Leone Enformasyon Bakanı Bangura, gözyaşlarına engel olamadı.

GİRİŞ 11.05.2017 14:05 GÜNCELLEME 11.05.2017 14:13
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Sierra Leone Enformasyon Bakanı Mohammed Bangura için bu ziyaret çok farklı bir anlamı var.

Habertürk Ankara'dan Mahir Kılıç'ın haberine göre Bangura, 1999 yılında ülkesindeki savaştan kaçarak mülteci sıfatıyla geldiği Türkiye'yi şimdi bir bakan olarak ziyaret ediyor.

"Türk insanı çok güçlü ve çok merhametli. çok arkadaş canlısı, Türkiye'deyken ülkemi aramadım. Türkiye benim ikinci ülkem oldu" diyen Bangura, mülteci olarak sığındığı Türkiye'de 6 ay kalmış. Ardından ise Kanada'ya gidip eğitim almış. Şimdi ise ülkesinin Enformasyon Bakanı olarak diplomatik temaslar için Türkiye'de.

Bangura, "19 yıl önce Türkiye'de uçaktan indiğim an ağladım. Türkiye'ye tek bavulla gelmiştim. Havaalanında etrafımda göçten sorumlu memurlar vardı. Bu kez diplomata davranıldığı gibi davranıldı ve gözyaşlarıma engel olamadım."

Türkiye'deyken Bursa, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Antalya'da bulunmuş olan Bangura aynı zamanda sıkı bir Beşiktaş taraftarı.

O dönemde Türkiye'de futbola ilgisini şöyle anlatıyor: Eskişehir'de yaşadığım dönemde Beşiktaş'ta çok fazla siyahi futbolcu vardı. Yolda gezerken insanlar kendi adımla değil de Amokachi ismiyle sesleniyorlardı. Beni bu isimle benimsemeleri çok hoşuma gidiyordu.

Bangura, Türk yemeklerini de unutamamış; çay, kebap, Turkish kebap...

Türkiye'deki yemekleri kendi ülkesindeki yiyeceklere çok benzetiyor. Özellikle ekmek, pilav ve kebabın çok lezzetli olduğu halen aklında.

Türkiye ile kopması imkansız bir gönül bağı olduğunu belirten Bangura, her fırsatta Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylüyor.

YORUMLAR 14
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğin o yer batı afrikada bir ülke sierra leone cumhuriyetidir nufusu tahminen 6.5 milyon ingilizlerin sömürüsü altında yasamışlar 1961 de ulke bağımsızlık kazanmış ayrıca 1990 dan 2002 ye kadar ulkelerinde iç savaş yaşamış insanlardır
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş arkadaşlar ben bu haberden bir şey anlamadım hangi ülkeden ülkemize mülteci olarak gelmiş ve hangi ülkenin bakanı olmuş haber çok eksik yoksa benim gözümden mi kaçtı Ama ülkemizi sevmesi güzel bir şey yaradılanı sev yaradandan ötürü düsturu tavır sergilemek ülkemize de bir çok şeyleri kazandırıyor.
    Cevapla
  • Buu 6 yıl önce Şikayet Et
    Sierre leone denen ülkede enformasyon bakanı
    Cevapla
  • Çepni Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Çırpınırdı Karadeniz bakıp Türk' ün bayrağına
    Cevapla
  • çebnioğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    gel kardeş bizim kapımız herkese açık biz öyle avrupalılar gibi cani değiliz
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler dilini bilmedikleri senin ülkende iş buluyor da sen neden bulamıyorsun? Bu bahanenin arkasına sığınmayin artık. İnsanlık herşeyden önce gelmeli....
    Cevapla
  • okan taş 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi adına konuş kaçak işçilerden dolayı iş bulamıyoruz
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Multeciymis ama kebapi unutmamış.. bizim milletimiz cömert arkadaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...