Ayasofya Meydanı'nda 'Fetih Namazı'

AGD tarafından İstanbul'un fethinin 564'üncü yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Ayasofya'nın önünde toplanan binlerce kişi sabah namazı kıldı.

Ayasofya Meydanı'nda 'Fetih Namazı'
Ayasofya Meydanı'nda 'Fetih Namazı'
GİRİŞ 13.05.2017 07:22 GÜNCELLEME 13.05.2017 07:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için Ayasofya Meydanı’nda "Fetih Namazı" etkinliği yapıldı.

İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümünde Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılması için Ayasofya Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Suriyeli Alimler Birliği Başkanı Şeyh Usame Er Rifai, Filistin'den Mescid-i Aksa İmamı Mohammed Ali El Abbasi ile İstanbul ve çevre illerden otobüslerle gelen davetliler katıldı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı etkinlik alanında namaz öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra Grup Sezgiler tarafından bazı ezgiler seslendirildi.

NAMAZI O KILDIRDI

Gece yarısından itibaren meydanda toplanan grup, sabah namazı vaktinin girmesini bekledi. Vaktin girmesiyle Mescid-i Aksa İmamı Mohammed Ali El Abbasi cemaate sabah namazı kıldırdı, Şeyh Usame Er Rifai de dua ettirdi.

Namaz öncesi cemaate seslenen Turhan, dünyanın birçok ülkesinde kurulan dernekler tarafından Ayasofya'nın kiliseye dönüştürülmesi için çok yoğun çalışmalar yapıldığını ve bunun neticesinde sahte imzalarla 1934'te Ayasofya Camii'nin müze haline getirildiğini söyledi.

Yıllardır Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili büyük bir mücadele verdiklerini anlatan Turhan, şöyle konuştu:

"Bu mücadele sadece İstanbul'daki kardeşlerimizin bir mücadelesi değildir. Dün itibarıyla Van'dan, Hakkari'den, Tunceli'den, Ardahan'dan, Diyarbakır'dan, Gaziantep'ten, Adana'dan, Türkiye'nin 81 ilinden kardeşlerimiz buraları doldurmak için geldiler. Bizim, Ayasofya Camii'nin minarelerinden ezanların okunmasıyla alakalı talebimiz, 'buradaki, çevredeki camiler doldu taştı, namaz kılacak yer yok, o açıdan Ayasofya'nın minarelerinden ezanlar okunsun, içinde namaz kılalım' mücadelesi değildir. Bizim için Ayasofya, Sultan Fatih'in bir vakfiyesidir, hak ve batılın mücadelesinde, hakkın yanında yer almanın gayreti içinde olmaktır. Yoksa Ayasofya Camii'nin minarelerinden Allahuekber nidaları okunmazsa Ayasofya bizim için taştan topraktan ibarettir."

Turhan, Ayasofya'nın sadece Müslümanlar için değil dünyanın birçok bölgesinde bulunan insanlar tarafından başka bir mana ifade ettiğini vurguladı.

Ayasofya'nın minarelerden ezanlar okunursa, Allahuekber nidaları yerine getirilirse ecdadın emanetine sahip çıkma mücadelesi bakımından Ayasofya'nın yanında yer almanın kendileri için bir anlam ifade edeceğini dile getiren Turhan, "Ayasofya ile alakalı sadece 1934'te bir Bakanlar Kurulu kararıyla müze haline getirilen bir yer olarak değerlendirilmesi de son derece yanlış olur." dedi.

Alanda toplanan kalabalık, topluca dua ettikten sonra dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Hakkı Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat SP li imam da CHP li olsaydı çok iyi olurdu. CHP li imam bulamamışlar mı
    Cevapla
  • Kadim 6 yıl önce Şikayet Et
    Saadetliler şov yapmayı bırakın chp nin önünde kutlayın
    Cevapla
  • Barış 6 yıl önce Şikayet Et
    Şov yaptıkları yok namaz kılmışlar çok da iyi yapmışlar. Belki senin ilgi alanina girmiyordur.
    Cevapla
  • gazi23 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli Görüş Saadet Partili gençler ayasofyada...
    Cevapla
  • Iman 6 yıl önce Şikayet Et
    Orada buyuk bir cami yapalim .Ayasofyayi icine alacak kadar buyuk.Camiye gelenler orayi da dolduracaktir.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Çılgın Türk
    Cevapla
  • Serpil 6 yıl önce Şikayet Et
    Taşlar yerine oturunca evelAllah orasıda açılacaktır.. Sabır az biraz daha.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"