3 SAT komandosu yurt dışına kaçarken yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde aktif rol aldıkları tespit edilen üç SAT komandosu, yurt dışına kaçmak için geldikleri Edirne'de yakalandı.

GİRİŞ 16.05.2017 10:58 GÜNCELLEME 16.05.2017 11:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

15 Temmuz 2016 darbe girişimi olayında aktif olarak bulunduğu tespit edilen 3 SAT komandosunun yurt dışına çıkma istediği sırada İstanbul-Edirne Otoyolu'nun Edirne gişelerin çıkışındaki arazi kısmında tespit edilerek yakalandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre; Edirne MİT Bölge Dairesi Başkanlığı ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz 2016 darbe girişimi olayında aktif olarak bulunduğu tespit edilen 3 SAT komandosunun Edirne güzergahını kullanarak yurt dışına kaçacakları yönünde bilgiler elde edildi.

Dün Edirne MİT Bölge Dairesi Başkanlığı ile Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu 3 SAT komandosu , İstanbul-Edirne Otoyolu'nun Edirne gişeler çıkışındaki arazi kısmında tespit edilerek yakalandı.

Yakalanan 3 SAT komandosunun Üsteğmen A.Ç, Astsubay Başçavuş Y.Ö ve Astsubay Başçavuş M.Ö olduğu belirtildi. Şüphelilerin, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme' suçundan firari olarak arandıklarının anlaşıldığı ve gözaltına alındığı öğrenildi.

İLK İFADELERİ

FETÖ yapılanması ile bağlantılarını kabul eden 3 SAT komandosunun verdikleri ifadelerinde; darbe girişiminden 5 gün önceden haberdar olduklarını; planlamanın 'Cumhurbaşkanı'nın Huber Köşkü'nden alınarak önce Samandıra'ya götürüleceği ardından Marmara açıklarında bir gemiyle kaçırılacağı' şeklinde yapıldığını, ancak Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te olmasıyla, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktığı, fakat kendilerine gelen bir telefonla Akıncı Üssü'ne yöneldiklerinin belirtti.

3 SAT komandosunun sorgusunun devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • akif hakko 6 yıl önce Şikayet Et
    Parayla dinlerini imanlarini insanliklarini satmiş vatan hainleri. Hadi şimdi kurtarsin sizi o sahte hocaniz. Yok öyle kaçıp kurtulmak belanizi bulacaksiniz.
    Cevapla
  • hemşo 6 yıl önce Şikayet Et
    nereye gidiyorsunuz hainler? daha karpuz kesmedik yahu. fetönün köpeklerinin yatacak yeri yok . havlamaları bile kulak tırmalıyor..
    Cevapla
  • Akın 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanı bozuklar hiçmi bogazınızdan helal lokma geçmedi.hadi ihanet ettiniz çıkın erkek gibi konuşun da kaçarak vatanınıza ihanette doktora yapmayın
    Cevapla
  • naniiii 6 yıl önce Şikayet Et
    :D bunlara SAT komandosu deyipte SAT komandolarının adını kirletmeyin Bunlar çakma komando Gerçek SAT komandoları kendileri istemedikçe yakalanmaları çok zor
    Cevapla
  • zipokdas 6 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri konuşun , etrafınızdaki vatan hainlerini de ihbar edin , sorgulamayı engelleyenleri de sorgulayın , gerisi çorap söküğü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!