DEAŞ'ın kilit ismi İstanbul'da yakalandı!

Reina saldırganı Masharipov'un, hücresindeki kilit isim olan Ebu Halik kod adlı Khaban Gulomov yakalandı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda, 12 adet Kalaşnikof ele geçirildi.

GİRİŞ 17.05.2017 11:46 GÜNCELLEME 17.05.2017 14:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yılbaşı gecesi eğlence klubü Reina'ya saldırı düzenleyerek 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Masharipov'un hücresinden kritik bir isim daha yakalandı. Başakşehir'deki bir evde yakalanan şüpheli Khasan Gulomov'un, örgütte Ebu Halik kod adını kullandığı tespit edildi. Gulomov, Hatay'dan Halit Abbdullah adına düzenlenmiş sahte pasaport ile Türkiye giriş yaptığı belirlendi.

4 BİN 378 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Gulomov'un yakalandığı evde yapılan aramada 12 tane AK-47 Kalaşnikof ele geçirildi. Aramalarda silahların yanı sıra 4 bin 378 Amerikan Doları, 3 bin İsveç Kronu bulundu.

KAÇIŞINA VE SAKLANMASINA YARDIM ETTİ

Soruşturma kapsamında Masharipov'un kaçışı ve saklanmasında kilit rol oynayan 'Danyelik' kod isimli bir şüpheli daha tespit edildi. Evde ele geçen bu 12 Kalaşnikof Gulomov'a, 'Danyelik' tarafından saldırı öncesinde getirildi. Gulomov geçtiğimiz günlerde çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKŞAM

YORUMLAR 6
  • çelik kasa 6 yıl önce Şikayet Et
    way be her yakalanan Kilit isim ortalık Kilitten geçilmiyor ama Anahtarlar hep Sotede, Kuytuda bir türlü Beceremedik Anahtar yakalamayı
    Cevapla
  • Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    alçak reziller, islam adına savaştığını iddia ederler ama siyonist israilin bir bardağını bile kırmazlar..abd de en ufak bir eylem bile yapmazlar..hırıstiyan batılıların en ufak menfaatine köstek olmak için bile çaba göstermezle..ama müslüman Türkiye ye gelince alçaklığın köpekliğin tüm sınırlarını yıkarak geberip giderler kendileri cehennemdeki yerlerine giderlerde bir çok masumun da canına kıyarlar..bunları yakalndığı yerde öttürüp sonrada cehennemdeki yerlerine göndermek lazım.
    Cevapla
  • eyt magduru 6 yıl önce Şikayet Et
    lubnan hizbullahinin arkasinda iran var yani kafir devlet .
    Cevapla
  • osmanlı torunu-1876 6 yıl önce Şikayet Et
    Lüban Hüzbullah'ı yıllara İsrail'e karşı savaştığını söylüyor. Hizbullah her zaman İsrail sınırlarına bağlı kamıştır ve BM'nin İsrail'in sınırlarını koruma anlaşmasına bağlı kaldığını deklare etmiştir. Yani İsrail'in bardağını kırmayanlar kervanından sadece Işid yok Hizbullah'ta var. Ve daha bir çok sözde islami örgüt var. Bunların hepsi kukla.
    Cevapla
  • ABUZER 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mülteciler ve kaçak giriş yapanlar sınırdışı edilmeli ve bir daha ülkemize girişleri engellenmeli.Böyle yol geçen hanına döndük ya.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    12 silahı kullamak için en az 12 kişi lazım onlar nerede?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!