ABD'den skandal talep! Türk Hükümeti özür dilesin

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde Türklere saldıran PKK'lıların dayak yemesi ABD'li 3 senatörü rahatsız etti.

GİRİŞ 18.05.2017 12:08 GÜNCELLEME 18.05.2017 15:47
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek gösterisi yapan bir grup Türk'e, PKK'lı bir grup saldırmış, bazı Türkler saldırıda yaralanmıştı. Şiddet eylemine tepki gösteren Türkler de kaçmaya çalışan teröristlere meydan dayağı atmıştı.

ÖZÜR TALEP ETTİLER

ABD'de Cumhuriyetçi Parti üyesi senatörler Ted Cruz, Marco Rubio ve Tom Cotton, yayımladıkları açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan olaylar nedeniyle Türk hükümetinden özür talep etti.

KINIYORUZ

ABD basınına yansıyan haberlere göre, söz konusu üç senatör tarafından yayımlanan açıklamada, "Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin dışında yaşanan olayları kınıyoruz" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, herhangi bir Türk yetkilinin olayları karışması durumunda Türk hükümetinin özür dilemesi gerektiği ifade edildi. Açıklamanın altına imza atan Texas Senatörü Ted Cruz ve Florida Senatörü Marco Rubio, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışmıştı.

MCCAİN: TÜRKİYE'NİN BÜYÜKELÇİSİNİ ABD'DEN GÖNDERMELİYİZ

ABD Kongresi'nin dış ilişkiler konusunda önde gelen isimlerinden biri olarak gösterilen Cumhuriyetçi senatör John McCain, verdiği röportajda Türkiye ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Yaşanan gerginlikle ilgili MSNBC'ye konuşan McCain, "Türkiye'nin büyükelçisini ABD'den göndermeliyiz. Bu tip bir hareket diplomatik olarak yanıtsız bırakılamaz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 126
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Dayak yiyenler akrabanizmiydi bozuk senatorler siz guvenligi saglayamiyorsaniz biz boyle saglariz
    Cevapla
  • kara 6 yıl önce Şikayet Et
    Asil siz özür dileyin.Devlet baskanlari geldiginde kus ucurtmassiniz.Turkiye gelince biye böyle?
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bizden özür dilemeli, Başkana saldıracaktı hayvanlar. Misafir böylemi korunur.
    Cevapla
  • selami yolaç 6 yıl önce Şikayet Et
    Derhal bizim büyük elciyi gönderin, bizde sizin büyük elciyi göndermeye dünden razıyız, cünkü sizin elciler ajan ülkemizi karıştırıyorlar.
    Cevapla
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgür ülke budur işte, dovmeliyiz bunlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!
İlaç devi AstraZeneca yan etkileri nedeniyle Covid-19 aşısını küresel çapta geri çekti