Derin Tarih dergisine savcılık şoku!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Derin Tarih" dergisinin mayıs sayısıyla ilgili toplatma kararı verdi.

Derin Tarih dergisine savcılık şoku!
Derin Tarih dergisine savcılık şoku!
GİRİŞ 18.05.2017 16:00 GÜNCELLEME 18.05.2017 16:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın talebi üzerine ''Derin Tarih'' isimli derginin mayıs ayı sayısı hakkında toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulması kararı verildi.

Adı geçen derginin mayıs ayı sayısında Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa yapılan ihbar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, soruşturma başlattı.

Savcılık, soruşturma kapsamında Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğinden ''Derin Tarih'' dergisinin mayıs ayı sayısının toplatma, el koyma ve basım yayın ile dağıtımının durdurulmasını talep etti.

TOPLATMA KARARI

Talebi değerlendiren Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, kuvvetli delilin bulunması ve dergide Atatürk’e hakaret içeren ifadelere yer verildiği gerekçesiyle dergiye el konulmasını, toplatılmasını, basım, yayın ve dağıtımının durdurulmasına karar verdi.

Savcılık soruşturma kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yayımlanan yazıyla ilgili olarak şüphelileri tespit edecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Mehmet1 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yargıda inançlı olarak geçinen 3-5 hakim ve savcı vardı onların da birkaçı fetöcü çıktı kaldı birkaç tane dini bütün hakim savcı, artık gerisini de siz düşünün
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    kemalistler hala güçlü bu ülke hiç bizim mülümanların olmadı kemalistler istedikleri an istedikleri kişiyi hapse atıyor osmanlıya hareket eden ve osmanlı halifelerine hakaret eden kemalistler neden dışarda osmanlıya hiç mi saygınız yok
    Cevapla
  • Fatoş kalkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Derin Tarih dergisine yapılanı doğru bulmuyorum; aynı haberleri 16 yıl önce yayınlayan gazetelere neden bir şey olmuyor?Burada bir susturma ,sindirme var. Mustafa Armağan'a yapılan haksızlık .İnsanlara tarihi sevdiren,doğru tarihi anlatan kişiye haksızlık.Dinimiz ve Kur-anımızla dalga geçenler neden ceza almıyorlar.
    Cevapla
  • Banane 6 yıl önce Şikayet Et
    İfade özgürlüğü nerde. Sevmek zorunda mı herkes bu herifi? Hayret birşey...
    Cevapla
  • m numan 6 yıl önce Şikayet Et
    din ve dini sembollere ve şahıslara kimselere hakaret etmek alay etmek serbest ve koruma kanunu olmayan bir durum olunca basın hürriyeti oluyor ne acı bir şey. ve yaptırımı olmuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar