Türkiye'deki göçmen kampı AGİT üyerlerini şok etti

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Geçici Göç Komitesi Başkan Yardımcısı Sena Nur Çelik’in davetiyle AGİT'in göçmenlik komitesi üyeleri Türkiye himayesindeki mülteci kamplarını gezdi

Türkiye'deki göçmen kampı AGİT üyerlerini şok etti
Türkiye'deki göçmen kampı AGİT üyerlerini şok etti
GİRİŞ 22.05.2017 16:27 GÜNCELLEME 22.05.2017 16:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Komite üyeleri 3 gün boyunca kamp alanında incelemede bulundu. Türkiye’nin dünya üzerindeki en büyük mülteci rakamına ev sahipliği yapmasına rağmen sağladığı olanaklar, gözlemcileri hayrete düşürdü.

Komite, incelemelerin tamamlanmasıyla gözlem raporu paylaştı. 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’ye, Avrupa Birliği’nin gereken desteğin verilmediğine dikkat çekildi.

Komite Başkan Yardımcısı Isabel Santos, Türkiye’nin mültecilere yaklaşımının diğer ülkelere örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.

Portekizli gözlemci ‘’Diğer ülkeler göçmenleri ve mültecileri kabul etmemek için katı kısıtlamalar uygularken, Türkiye sığınma evleri tedarik ediyor, eğitim ve sağlık hizmetlerini sağlamada da üst aşamalara geçiyor. Şimdi uluslararası bir hareket sürecine girmemiz gerekiyor. Bu acil duruma çözüm bulunması için herkesin harekete geçmesi gerek’’ ifadelerini kullandı.

7 kişilik heyet, Sena Nur Çelik eşliğinde Kahramanmaraş ve Gaziantep Nizip kamplarındaki durumu bire bir olarak gözlemleme fırsatı buldular. Komite gözlemcilerini ağırlayan Sena Nur Çelik kamplardaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘’Burada savunmasız Suriyeliler için hiçbir ayrım yapılmaksızın yardım faaliyetleri devam ediyor. Milyonlarca mülteciye konaklama, sağlık, eğitim, istihdam sağlanırken, mesleki eğitim veriliyor, psiko-sosyal hizmetler sunuluyor. Türkiye bu çabalar çerçevesinde 26 milyar dolarlık bir fon aktardı ancak uluslararası topluluklardan alınan toplam katkı bir milyarın altında kaldı’’

Komite üyesi Georgios Varemenos da raporda gözlemlerini paylaştı. Beklediğinden çok daha iyi bir manzara ile karşılaştığını ifade etti.

‘’Dünyanın en büyük mülteci nüfusunu barındıracak ulusal ve uluslararası çabalar hakkında yetkililerden bilgi aldık. Çadır kamplarındaki zorluklara gelince, barındırılan nüfusun büyüklüğü göz önüne alındığında, olumsuz bir durum bulunduğu söylenemez. Çözüm için Türkiye ve AB masadaydı. Problemi aşmak da ancak iki tarafın çabası ile mümkün olacak.’’

Fransa, Kıbrıs, İtalya, Portekiz ve Yunanistan'dan gelen AGİT gözlemcileri çocuk ve kadınların yaşam koşulları hakkında özel inceleme yapıp Sena Nur Çelik’ten bilgi aldı.

YORUMLAR 4
  • Yorgun itfaiyeci 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk güldükçe Dünya güler.ALLAH'ım hepinize hayırlı,uzun ve sağlıklı ömürler versin,Yüzünüzdeki gülücükleri hiç eksik etmesin...Mutlu olun sevgili çocuklar,mutlu olun, hep mutlu oluuuunnnnn sevgili çocuklaaarrrr...
    Cevapla
  • YERLI MILLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar neki,5 yildizli yetimhane köyünü göründe bakin.Hani sizden gelecek 3 milyar dolar ne oldu Hans,lar???
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ''26 milyar dolar'' O_O Devlet geliri olmayanı zorla sigortalayıp GSS kapsamında prim ödeyeceksin diyor. Askere giden biz, kaçak elektrik ödeyen biz. Şok olmuşlardır gavurlar bile.
    Cevapla
  • agitmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    gezip duracağınıza, akıl verip duracağınıza birşeyler yapın. kuru laftan başka icraatınız yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alına döndü!
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler