Hatay'da esrarengiz manzara!

Hatay'ın Amanos Dağları'nda bordo renkli kaya üzerindeki biçimli şekillerin doğal olarak mı oluştuğu yoksa yüzyıllar önce insanlar tarafından mı yapıldığı merak ediliyor.

GİRİŞ 26.05.2017 10:12 GÜNCELLEME 26.05.2017 13:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Erzin ilçesi Amanos Dağları'nda, üzerinde sıra sıra çukurlar oluşan bordo renkli kaya görenlerin ilgisini çekiyor. Kaya parçası üzerinde yer alan biçimli şekillerin doğal olarak mı oluştuğu yoksa yüzyıllar önce insanlar tarafından mı yapıldığı merak ediliyor.

ÇOCUKLAR MI YAPTI?

Erzin ilçesine bağlı Küçük Bağrıaçık Yaylası'nda bulunan, eni 3 metreyi, yüksekliği yaklaşık 2 metreyi bulan bordo renkli stabil kaya olarak bilinen kaya kütlesi üzerindeki sıralı çukurların Oyun amaçlı açılmış olabileceği iddia ediliyor.



Şekilli kaya parçasının üzerindeki çukurları fark ederek keşfeden çevreci aktivist Nazım Sönmez, "Amanos Dağları'nda bulunan bir kaya üzerinde ilginç bir oluşumla karşılaştık. Sıralı bir şekilde küçük ve büyük çukurlar bulunuyor. Bunların rivayete göre antik dönemden kaldığı söyleniyor. Ancak bu bölgeye yüz yıllardır yayla göçleri yapılıyor, yüz yıllar öncesinde çocuklar burada oyun oynamak için bu çukurları yapmış olabilirler diye düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR 8
  • kon 6 yıl önce Şikayet Et
    Orda kömür madeni var
    Cevapla
  • Mahmut-06 6 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden çobanların yağmur suyu biriksin kuşlar içebilsin diye benzer şeyler yaptıklarını duymuştum. öyle bir amaçla açılmış olabilir.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    yaban hayvan kuş böcek ve yayılım hayvanların yagmur suyuyla susuzlugun giderilmesi için yapılmış olabilir
    Cevapla
  • Nurcan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Nazım Sönmez
    Cevapla
  • umut 6 yıl önce Şikayet Et
    mezar yakinlarina yapiliyor o taş oymalar, eski inanclarda ölenlere su bugday vs hediyeler birakilirmis
    Cevapla
  • ufo 6 yıl önce Şikayet Et
    göktaşı olabilir.kimyasal analizleri yapilsin bence.dünyaya ait bir taşa benziyor.ilginç olan üzerindeki oyuklar degil taşın kendisi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları