Delilleri gören Darbeci Albay'ın zor anları!

FETÖ davasında savunma yapan Kurmay Albay Doğan Öztürk, suçlamaları reddetti. Mahkeme başkanı fotoğrafları gösterince zor anlar yaşadı.

Delilleri gören Darbeci Albay'ın zor anları!
Delilleri gören Darbeci Albay'ın zor anları!
GİRİŞ 31.05.2017 16:43 GÜNCELLEME 31.05.2017 16:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada savunma yapan Kurmay Albay Doğan Öztürk, darbe gecesi Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in derdest edildiğini görmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik ise, sanığı orada gösteren fotoğrafları gösterdi. Yine, bir astsubayın derdest edilme emrini vermediğini iddia eden sanık, astsubayı işaret ederken kamera kayıtlarından alınmış fotoğraf gösterilince zor anlar yaşadı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen duruşmada, o gece Genelkurmay Başkanlığında bulunan eski Genelkurmay Proje Geliştirme Şube Müdürü Kurmay Albay Doğan Öztürk savunma yaptı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeye sanık Öztürk'e mahkeme başkanı o gece kamera kayıtlarından alınmış fotoğrafları gösterdi.

DERTEST EDİLEN KİŞİNİN GÜLER OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Öztürk'e darbe girişimi sırasında Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in derdest edilmesine ait fotoğraflar gösterildi. Derdest edilme anında fotoğraflarda kendisinin de bulunduğunun belirtilmesi üzerine Öztürk, "Yaşar Güler'in derdest edilmesini görmedim. Personelin birisine müdahale ettiğini gördüm. Bu fotoğraf yukarıdan çekilmiş olan kamera kaydından alınma. Benim bakış açımla baktığınızda Yaşar Güler'e görür müsünüz? Ben 'neden derdest edildi' dedim, 'standart prosedür' dediler. Onun Genelkurmay 2. Başkanı olduğunu bilmiyordum" diye açıklama yaptı.

BAŞÇAVUŞUN DERDEST EDİLMESİ SORULDU

Sanık Öztürk'e, ÖKK'den gelen darbeci askerlere verdiği emir ile Başçavuş Mahmut Satun'un derdest edildiği iddiaları soruldu. Emri ile Satun'un derdest edildiği iddialarını kabul etmeyen Öztürk, "Bu saliselerle kaydedilmiş bir fotoğraf. Ben orada derdest edilmesi emrini vermedim. Mahmut Satun'a otomatik kapının kapanmaması için işaret yaptım" şeklinde açıklama yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    azcık delikanlı olun be kansızlar
    Cevapla
  • axel 6 yıl önce Şikayet Et
    asın gitsin soysuzu bizde yedik bu tiyatroyu
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar tatlı dilden anlamaz hakim
    Cevapla
  • Abdulmetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir mahkemeye çıkacaksınız ki Mahkemenin Sahibi de Şahidi de Allah Azze ve Celle.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    sallayın yavrum sallayın darbeniz başarılı olsaydı ülkemiz şimdi yoktu bre hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?