Kışladaki gıda zehirlenmede baş şüpheli hindi eti

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek, Manisa'da bin 49 askerin hastanelik olması 1 askerin de yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayla ilgili açıklama yaptı.

Kışladaki gıda zehirlenmede baş şüpheli hindi eti
Kışladaki gıda zehirlenmede baş şüpheli hindi eti
GİRİŞ 01.06.2017 10:46 GÜNCELLEME 01.06.2017 10:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa 1. Piyade eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, 23  Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran ve bir askerin  hayatını kaybettiği bin 49 askerin hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili adli  soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE GIDA ZEHİRLENMESİ

Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek yaptığı açıklamada, 23  Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran bin 49 askerden  207'si hastanelerde tedaviye alındığını, bir askerin hayatını kaybettiği olayın  sebebinin ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesi olarak görüldüğünü belirtti. 

RAPORLAR BEKLENİYOR

Olayın meydana geldiği askeri birlikte yedikleri yemekten şüphe  edildiği aktaran Şimşek, şunları kaydetti: "İlimiz 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında bulantı, kusma ve ishal  yakınmaları nedeniyle hastanelere başvuran askerlerle ilgili durum hakkında  Manisa savcılığı olarak adli soruşturma başlatıldı. Adli soruşturma kapsamında  sağlık ekibinden bilirkişi heyeti oluşturduk. Alınan tahlillerin neticesi tam  elde etmediler. Tahlillerin sonucuna göre bize bir rapor yazıp gönderecekler.  Vefat eden askerle ilgili de İzmir Adli Tıp Kurumundan kesim ölüm nedeni raporu  bekleniyor.  Süreç devam ediyor. Şuana kadar ulaştığımız nokta, askerlerin yediği  yemekten kaynaklandığı gibi görünüyor. Muhtemelen o gün askerlere servis edilen  hindi etinden şüpheleniyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tarihi geçmiş olan yiyecekleri hapistekilere verin.yeyip içip yatıyorlar 5 yıldızlı otel gibi.askerlerimiz herşeyin en iyisine layıklar...
    Cevapla
  • gerçek 6 yıl önce Şikayet Et
    kamu ihaleleri bir türlü şeffaf omadı gitti ömrüm geçti halen ahbab çavuş ilişkisi devam
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    1-kullanım ömrü azalmış tavuk-hindi eti alınırsa gıda zehirlenmesi normal 1.derece firma sorumlu 2.derece alım yapan subay sorumlu
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    biz askerde iken son kullanma tarihi dolmak üzere olan ve piyasada satamayacakları çok sayıda tavuğu askerler tüketir diye çakıyorlardı.Dikkatli olunması lazım.
    Cevapla
  • yozgatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    ne istiyorsunuz askerlerimizdennnnnnnnnnnn artık yetmezmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı