TRT'yi işgal için asker gönderen komutan konuştu

TRT'yi işgal için asker göndermekle suçlanan eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış savunma yaptı.

TRT'yi işgal için asker gönderen komutan konuştu
TRT'yi işgal için asker gönderen komutan konuştu
GİRİŞ 01.06.2017 11:40 GÜNCELLEME 01.06.2017 11:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay'da yaşanan eylemlere ilişkin davada, TRT'yi işgal için asker göndermekle suçlanan eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış savunma yaptı. Mahkeme Başkanı'na, "Bu darbeyi kimin yaptığını ben sizden daha çok merak ediyorum'' diyen Barış, bir kumpasa kurban gittiğini öne sürdü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı davanın dokuzuncu celsesi başladı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Davanın dokuzuncu celsesi, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış'ın savunmasıyla başladı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NA 100 ASKER GÖNDERMİŞ

Barış'ın, Genelkurmay Başkanlığı'na darbe girişiminin yaşandığı gece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eski başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı'na 100 asker gönderdiği iddianamede yer aldı.

Hazırladığı 100'er kişilik iki ekibi de yine Yıkılkan'ın emri doğrultusunda peş peşe TRT'ye göndermekle suçlanan Barış, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın alıkonulmasıyla suçlandığı davada da yargılanıyor.

"MUHAKEME HATASI YAPAN BİR ALBAYIM"

Savunmasında darbeci olmadığını öne süren Barış, muhakeme hatası yapan bir albay olduğunu söyledi. Darbe girişiminde kendi iradesiyle yer almadığını savunan Barış, "Sakatlanan bir iradeyle yer aldım. Ben başından itibaren sıkıyönetim ilan edildiğini biliyorum. Kim bu sıkıyönetimi ilan ediyor? TSK. Ben bir birlik komutanıyım. Bu mesajları aldığımda olayın emir komuta zinciri içinde olduğunu düşünüyorum. Sıkıyönetimin ilan edildiği ve geniş çaplı terör saldırısı olduğu söylenildi. Burada darbe olduğunu düşünmedim" ifadelerini kullandı.

"TRT'DE DARBE BİLDİRİSİNİN OKUNACAĞINI BİLMİYORDUM"

Barış'ın terör saldırısına müdahale edilmesi istenildiği için askerleri kışladan çıkardığını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Müdahale edin, TRT'de bildiri mi okuyun deniliyor?" sorusunu yöneltti. Barış, kendisine TRT'de saldırı olduğunun söylenildiğini, darbe bildirisinin okunacağını bilmediğini iddia eti.

Genelkurmay Karargahı'ndan sanıklardan Mehmet Partigöç ile Cemil Turhan imzalı gelen darbe mesajlarına direkt işlem yapmadığını anlatan Barış, bu mesajların teyidini almak için sicil amiri Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'e ulaşmaya çalıştığını söyledi. Mahkeme Başkanı Dik, "Teyidi saat 23.00 sıralarında bütün Türkiye duydu" diyerek Barış'ın sözlerine tepki gösterdi.

MAHKEME BAŞKANI: EMİR KOMUTA OLUNCA SUÇ OLMUYOR MU?

Barış'ın sürekli emir komuta çerçevesinde faaliyetleri yürüttüğünü söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Dik, "Emir komuta olunca suç olmuyor mu?" dedi.

Barış, ele geçirilen 1 dolarlara ilişkin ise, "Ben bunları kabul etmiyorum. Bunların bilirkişiye gönderilerek parmak izlerinin tespit edilmesini istiyorum. Bu hukuk sistemi nasıl çalışıyor anlamıyorum" diye konuştu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Dik, "Askeri sistemden daha iyi çalışıyor, sizin durumu görünce?" diye yanıt verdi.

"BİR KUMPASA KURBAN GİTTİM"

Mahkeme Başkanı Dik'in "Sizce darbe teşebbüsünü kim yaptı?" sorusuna Barış, "İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum bu darbeyi kimin yaptığını ben sizden daha çok merak ediyorum. Siz yargılayan konumundasınız, ben mağdur durumdayım. Bir kumpasa kurban gittim" şeklinde konuştu.

Kimin kumpas kurduğunun sorulması üzerine Barış, "Beni FETÖ'cü olarak itham etmek akıllara gelecek en son iş olmalı. Benim mağduriyetime kimler sebep oldu çözmeye çalışıyorum" cevabını verdi.

"BÜTÜN PERSONELİMİN SORUMLULUĞUNU ALMAYA HAZIRIM"

Barış, "Ben bütün personelimin sorumluluğunu almaya hazırım. Benim personelim benim emrimi yerine getirdiği için maalesef istemeden bu işe girdiler" dedi.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 8
  • Elci 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbei vatandas yapti bunlar maum. vay beeee
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi salağa yatmış. Emir geldi yaptık diyorlar hepsi birbirine emir vermiş. İlk emri veren belli değil. Bal gibi de biliyorlardı. 100 tane askeri TRT'ye gönderen bilmez mi niye gidiyorlar. İdam şart. İdam sehpasına masumiyetini anlatsın. Bu kadar salağın ordudan temizlenmesi iyi olmuş. Hepsi sanki mankafa hiç bir şey anlamamışlar. Yalan ahlakları , kandırmak ve aldatmak sanatları olmuş.
    Cevapla
  • rafet 58 6 yıl önce Şikayet Et
    İDAM ne oldu SEÇİM bitti konusuda bitti,İlla bidaha kalkışmaya teşebbüs etsinler yine SEÇİM geliyor İDAM isteriz idam
    Cevapla
  • osmanli77 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi aynisini söyliyor ER de diyor emir kuluyum Albayda ne komik. adam gibi desene evet biz Gülenin terroristleriyiz.pacayi zaten kurtarmayacaksiniz. bosuna mahsum oyunu oynamayin yutmazlar.burasi holywood degil.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: emir komuta doğrulusunda yapılan işin suçu daha büyük. Allah c.c , peygamber efendimiz s.a.s. . yapma diyor. siz emir komuta doğrultusunda bir üssünüzü dinleyerek, onun sözünü uyguluyorsunuz, haşa Allahü Tealanın emirlerini uygulamyorsunuz. buna ŞİRK denir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
​Beşiktaş - Trabzonspor! Muhtemel 11'ler
Üniversiteli motokurye Ata'yı öldüren şüpheli için istenen ceza açıklandı