Telefon dolandırıcıları yakalandı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp, bir kadının altınlarını dolandırdıkları ileri sürülen 4 şüpheli polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Telefon dolandırıcıları yakalandı
Telefon dolandırıcıları yakalandı
GİRİŞ 02.06.2017 19:02 GÜNCELLEME 02.06.2017 19:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çeşme'de, telefonda kendilerini 'polis' olarak tanıtıp, bir kadının altınlarını dolandırdıkları ileri sürülen 4 şüpheli, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Dolandırılan kadının altınlarından bir bölümü bulunurken, şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dün öğleden sonra, Çeşme'de yaşayan S.T. isimli kadını telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, yanlarında savcı da olduğunu belirtip, "Bir hırsızlık olayına adınız karıştı. Bu nedenle evinizde ne kadar altın varsa incelenmek üzere bir torbaya koyarak bize vermeniz gerekiyor. Gerekli incelemenin ardından tekrar size iade edeceğiz" dedi.

KOMŞULARI ELİNDE TORBAYLA, TELEFONLA KONUŞURKEN GÖRÜNCE ŞÜPHELENDİ

Bunun üzerine S.T., evdeki 17 tam ve 13 çeyrek Cumhuriyet altını, 2 altın bileklik, 1 elmas yüzük ve 1 altın küpeyi bir torbaya doldurup, telefonla konuşarak evden telaşlı bir şekilde çıktı. S.T.'nin ellinde torbayla ve sürekli telefonla konuşarak evden çıktığını gören komşuları, durumdan şüphelenip, polisi aradı. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, komşularından S.T.'nin fotoğrafını istedi. Bunun üzerine komşuları Facebook'tan S.T.'nin fotoğrafını bulup, polise gönderdi. Polis, fotoğraftan yola çıkarak S.T.'yi buldu. S.T., kendisini bulan polislere, altınları telefondaki kişilerin belirttiği yere bıraktığını söyledi.

DOLANDIRICILAR TEKRAR ARAYIP, BU KEZ PARA İSTEDİ

O sırada dolandırıcılar, S.T.'yi tekrar arayıp, bu defa para istedi. Bunun üzerine polis, S.T. ile birlikte hareket etti. S.T.'den, bir torbaya para yerine kağıt parçaları doldurup, dolandırıcıların telefonda söyledikleri Çeşme Adliyesi yakınındaki çöp konteynerine bırakmasını istedi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Telefonda S.T.'yi yaklaşık 3.5 saat boyunca çevredeki çeşitli çöp konteynerlerine yönlendiren dolandırıcılar, en sonunda Çeşme Adliyesi ile Çeşme Merkez Sağlık Ocağı arasındaki çöp konteynerinde karar kıldı. S.T.'nin buraya bıraktığı poşeti almaya gelen dolandırıcılardan B.A., polis tarafından suçüstü yakalandı.

ALTINLARIN BİR BÖLÜMÜ BULUNDU

B.A.'nın üzerindeki aramada S.T.'ye ait altınlardan küçük bir bölümü bulundu.

MOBESE kameralarını da incelemeye alan polis, B.A.'nın yanındaki üç kişiyle birlikte bir otomobile bindiğini belirledi. Bu otomobilin plakasından yola çıkan polis, tespit edilen İzmir'deki bir adrese operasyon düzenleyip, şüphelilerden F.B., Y.B. ve H.Ç.'yi de yakaladı. Otomobilde ve şüphelilerin üzerindeki aramada S.T.'ye ait birkaç altın daha bulundu. Şüpeliler, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bu olay artık bir toplumsal bir hal almıştır.bu kanayan yaranın bir an durdurulması ve tedavi edilmesi gerekmektedir sorumluluk ve icra makamlarında olanlar bu konuyla ilgili gerekli cezai müayyideleri düzenlemzlerse bu dolandırılan vatandaşın vebali dir.geçmişte kapkaça yapılan yasal ağırlaştırılmış düzenleme bu iş içinde yapılmalıdır. ilgililere duyurulur
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    caza yok yok yok yok yok yok yoooooooooooooooook
    Cevapla
  • ses 6 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamiyorum bunlat o adamlarin parasinin oldugunu altinin oldugunu ne biliyorlar yani hic parasi olmiyani aramiyorlar
    Cevapla
  • Aksaraylı 6 yıl önce Şikayet Et
    Boşa zahmet edip tutukladınız. az dinlenip çıkarlar. hadi başkanlık sistemi tek umud sensin.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin bacaklarini kirip domuz ciftligine atacaksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar